Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

φαρος



Καλοκαιρινές εικόνες από τον Φάρο στη Σίφνο

Ο χρόνος για να έρθει το καλοκαίρι ξεκινά να μετρά αντίστροφα και ήδη οι περισσότεροι σχεδιάζουν τις εξορμήσεις τους στα ελληνικά νησιά. Και η Σίφνος είναι από τους προορισμούς που είναι ψηλά στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών. Τα μέρη του νησιού, που μαγεύουν τον επισκέπτη είναι πολλά κι ένα εξ’ αυτών είναι και ο Φάρος.



Αγναντεύοντας το απέραντο από το μεγαλύτερο φάρο της Ελλάδας

Στο νοτιοδυτικό άκρο της Ικαρίας στέκει αγέρωχος για περισσότερο από έναν αιώνα ο περίφημος φάρος του Κάβο Πάπα, ο μεγαλύτερος στην Ελλάδα και ο παλαιότερος στα Βαλκάνια.

Πρωτολειτούργησε το 1890 από τη Γαλλική Εταιρεία Φάρων και εντάχθηκε στο ελληνικό φαρικό δίκτυο μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους.



Πρόγραμμα διεθνούς video art στο Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ/SNF) επιστρέφει για τέταρτο καλοκαίρι, ως οικοδεσπότης, διοργανωτής και αποκλειστικός δωρητής των ανοιχτών εκδηλώσεων του Summer Nostos Festival (SNFestival), στο σπίτι που δημιούργησε για όλο τον κόσμο, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).



Φάρος Κόπραινας και εκβολή του ποταμού Άραχθου (Βίντεο)

Εννέα μέτρα ψηλός και επιβλητικός στέκει από το 1893 ο Φάρος Κόπραινας στις βόρειες ακτές του Αμβρακικού Κόλπου, κοντά στην εκβολή του ποταμού Άραχθου στα όρια των νομών Άρτας και Αιτωλοακαρνανίας.

Από το 2000 το σπίτι του φαροφύλακα έχει μετατραπεί σε μουσείο έκθεσης εργαλείων και οργάνων παλιών φάρων.



Ο Φάρος, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη στο Θέατρο Αθηνών

Ο Φάρος, του Κόνορ Μακφέρσον, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Θέατρο Αθηνών, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη. Επί σκηνής, θα συναντηθούν πέντε σημαντικοί πρωταγωνιστές.

 



Μυστήρια που δε βρήκαν ποτέ εξήγηση: Περιστατικά που έχουν καταγραφεί αλλά μέχρι και σήμερα καλύπτονται από πέπλο μυστηρίου (Φωτό)

Μια γυναίκα που άρχισε ξαφνικά να βγάζει νύχια αντί για τρίχες στα χέρια της. Ένας κρατήρας που ποτέ δεν αποκαλύφθηκε πως δημιουργήθηκε στο συγκεκριμένο σημείο, ενώ όσοι ερευνητές ασχολήθηκαν με την ύπαρξη του πέθαναν από άγνωστη αιτία  πριν ολοκληρώσουν την έρευνα τους.