Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019 -
Ξάστερος ουρανός

28 °C

Σήμερα, 23. Ιουλίου 2019

φαρμακευτικηΨηφίστηκε το νομοσχέδιο για την παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης

Με ευρύτερη πλειοψηφία ψηφίστηκε το σχέδιο νόμου "Διατάξεις για την Παραγωγή Τελικών Προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης", από την Ολομέλεια της Βουλής. Υπέρ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι. Καταψήφισαν ΝΔ, ΚΚΕ, ΧΑ και η Ένωση Κεντρώων.Takeda: Εξαγορά της Ariad Pharmaceuticals με 5,2 δισ. δολ.

Στην εξαγορά της Ariad Pharmaceuticals προς 24 δολ. ανά μετοχή με την καταβολή μετρητών ύψους περίπου 5,2 δισ. δολ. προχωρεί η ιαπωνική φαρμακευτική Takeda, με στόχο να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιό της στην ογκολογία.

Η προσφορά, αντιστοιχεί σε premium περίπου 75% στην τιμή κλεισίματος της μετοχής της Ariad στις 6 Ιανουαρίου.Υπ. Υγείας: Υπάρχει απαλλαγή από τη φαρμακευτική δαπάνη για όσους κόπηκε το ΕΚΑΣ

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Υγείας με αφορμή την ανακριβή πληροφόρηση μερίδας των ΜΜΕ, όπως αναφέρει, σχετικά με τη μη λήψη από την κυβέρνηση αντισταθμιστικών μέτρων για την απώλεια του ΕΚΑΣ.Η Pfizer εξαγοράζει τη Medivation αντί 14 δισ. δολαρίων

Η γιγαντιαία αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι θα εξαγοράσει την επίσης αμερικανική εταιρεία παρασκευής αντικαρκινικών φαρμάκων Medivation αντί 14 δισ. δολαρίων.