Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

FARC



Κολομβία: «Διορθώσεις» στη συμφωνία ειρήνης με τη FARC εξαγγέλλει ο νικητής των προεδρικών εκλογών

Ο δεξιός πολιτικός Ιβάν Ντούκε, ο οποίος εξελέγη νέος πρόεδρος της Κολομβίας στον δεύτερο γύρο των εκλογών που διεξήχθη την Κυριακή, ανήγγειλε ότι θα κάνει «διορθώσεις» στη συμφωνία ειρήνης που υπέγραψε η κυβέρνηση του απερχόμενου προέδρου Χουάν Μανουέλ Σάντος με την πρώην οργάνωση ανταρτών FARC το 2016, υποσχόμενος πάντως να μην τη «σχίσει σε κομματάκια».



Κολομβία: Δεκατρείς αποστάτες των FARC σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό στα σύνορα με τη Βενεζουέλα

Δεκατρείς φερόμενοι ως αποστάτες της πρώην οργάνωσης ανταρτών FARC σκοτώθηκαν την Τετάρτη σε βομβαρδισμό στα σύνορα της Κολομβίας και της Βενεζουέλας, ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Δεν μειώνουμε την επαγρύπνησή μας έναντι αυτών των εγκληματιών», έγραψε ο κεντροδεξιός πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.



Κολομβία: Εννέα φερόμενοι ως αποστάτες των FARC νεκροί σε επιχείρηση του στρατού

Εννέα φερόμενοι ως αποστάτες της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC), η οποία έχει σήμερα αφοπλιστεί και μετασχηματιστεί σε πολιτικό κόμμα, σκοτώθηκαν σε επιχείρηση του στρατού της Κολομβίας στο νότιο τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.



Κολομβία: 40 πρώην αντάρτες των FARC και οικείοι τους δολοφονήθηκαν μετά τη συμφωνία ειρήνης

Σαράντα πρώην αντάρτες και συγγενείς τους και άλλοι δέκα συμπαθούντες της οργάνωσης που ήταν γνωστή μέχρι πρότινος με την ονομασία Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) έχουν δολοφονηθεί στην Κολομβία αφότου υπεγράφη η συμφωνία ειρήνης με την κυβέρνηση του προέδρου Χουάν Μανουέλ Σάντος, στα τέλη του 2016, όπως γνωστοποίησαν την Πέμπτη κυβερνητικά στελέχη.



ΕΕ: Αφαιρέθηκαν οι Farc από τον κατάλογο των τρομοκρατών

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αφαίρεσε την ως πρότινος οργάνωση ανταρτών FARC από τον κατάλογο των «τρομοκρατικών οργανώσεων» τον οποίο καταρτίζει, έναν χρόνο μετά την υπογραφή της συμφωνίας ειρήνης στην Κολομβία.



Κολομβία: Σε «σταθερή κατάσταση» ο ηγέτης της FARC

Σταθερή χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς η κατάσταση της υγείας του Ροδρίγο Λονδόνιο, ηγέτη της οργάνωσης FARC της Κολομβίας, μία ημέρα μετά το ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη.