Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

F-35



Την πλήρως ενισχυμένη έκδοση των αμερικανικών μαχητικών F-35 θα αποκτήσει τελικά η χώρα μας

Την ενισχυμένη έκδοση των υπερσύγχρονων αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35 πέμπτης γενιάς αναμένεται να αγοράσει η χώρα μας, τα αποκαλούμενα F-35 Block 4. Σε σχέση με το απλό F-35, το Block 4 διαθέτει 75 κύριες αναβαθμίσεις, οι οποίες κρίθηκαν απαραίτητες για επιχειρήσεις στο Αιγαίο και την υπόλοιπη επικράτεια από τους ιθύνοντες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.



Ελληνοαμερικανός βουλευτής: Να μην επιτρέψουμε στην Τουρκία να πάρει F-35 - Χαλάει η συμφωνία ΗΠΑ-Τουρκίας;

Η Τουρκία ενεργεί ανταγωνιστικά εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, για αυτό δεν πρέπει να επιτρέψουμε να πάρει τα F-35, τονίζει ο Ελληνοαμερικανός βουλευτής, Τζον Σαρμπάνης. 



Αποστολάκης: Θα εξετάσουμε την προοπτική αγοράς των F-35

Την αποκάλυψη ότι η Ελλάδα, πέρα από την αναβάθμιση των F-16, βρίσκεται στη διαδικασία να επιλέξει το νέο μαχητικό της ώστε σιγά-σιγά να μπει στη νέα γενιά αεροσκαφών, έκανε ο Ευάγγελος Αποστολάκης, στον απόηχο της αποκάλυψης του Reuters ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν να πουλήσουν F-35 σε πέντε νέες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.



Ηνίοχος 2019 - Εντυπωσιακά τα F-35 πάνω από την Ακρόπολη

Εντυπωσιακές εικόνες χάρισαν στους Αθηναίους τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας που διέσχισαν τον αττικό ουρανό από τις 18:20 έως τις 18:30, στο πλαίσιο της άσκησης «Ηνίοχος 2019».



Δείτε τον εντυπωσιακό ανεφοδιασμό ενός F-35 εν ώρα πτήσης (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε τον εντυπωσιακό ανεφοδιασμό ενός F- 35 εν ώρα πτήσης.

 

 



Το Βέλγιο επέλεξε τα F-35 της αμερικανικής Lockheed αντί των Eurofighter Typhoon

Τα αεριωθούμενα F-35 της Lockheed-Martin αντί των Eurofighter Typhoon επέλεξε το Βέλγιο, για να αντικαταστήσει τα παλαιά F-16 του, μετέδωσε το εθνικό βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές.