Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

F-16



ΗΠΑ: To Πεντάγωνο έδωσε την έγκριση για την αναβάθμιση ελληνικών F-16

To Πεντάγωνο άναψε το «πράσινο φως» για ένα πακέτο υποστήριξης αξίας 270 εκατομμυρίων δολαρίων που αφορά την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα την αναβάθμιση στα αεροσκάφη τύπου F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.



Πρώτη πτήση ελληνικού F-16 πάνω από τα Σκόπια

Η πρώτη δοκιμαστική πτήση ελληνικού μαχητικού αεροσκάφους πάνω από τα Σκόπια πραγματοποιήθηκε σήμερα. Όπως αναφέρει το republika.mk, στο πλαίσιο ελέγχου του εναέριου χώρου της γειτονικής χώρας από το ΝΑΤΟ, έγινε σήμερα το πρωί η πρώτη πτήση ελληνικού F-16. 



Τουρκικό F-16 παρενόχλησε ελληνικό ελικόπτερο Super Puma στο Φαρμακονήσι

Σοβαρό περιστατικό που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και θα μπορούσε να πυροδοτήσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις καταγράφηκε χθες το μεσημέρι στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.



Το πρωί της Παρασκευής η συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών επιτροπών για τα F-16

Στις 10.00 το πρωί της Παρασκευής προσδιορίστηκε η κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής 'Αμυνας- Εξωτερικών Υποθέσεων και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων.



Νέα τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο με παραβίαση του FIR Αθηνών

Τουρκικός σχηματισμός 4 μαχητικών αεροσκαφών πέταξε το μεσημέρι πάνω από τους Ανθρωποφάγους και το Μακρονήσι του νησιωτικού συμπλέγματος των Φούρνων.



Σχηματισμοί οπλισμένων F-16 παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο στο Αιγαίο

Δέκα τουρκικά F-16, ένα κατασκοπευτικό και ένα αεροσκάφος T-38 παραβίασαν σε έξι περιπτώσεις τον ελληνικό εναέριο χώρο σε διάφορες περιοχές πάνω από το Αιγαίο, προκαλώντας και μία εικονική αερομαχία με τα ελληνικά αεροσκάφη που ανέλαβαν την αναγνώριση και αναχαίτισή τους.