Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Ευρωπαικο δικαστηριο



Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδικάζει την Ελλάδα για την Σαρία

Το ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε πως η εφαρμογή από ελληνικά δικαστήρια του ισλαμικού θρησκευτικού νόμου συνιστά διάκριση.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), δικαίωσε σήμερα Ελληνίδα μουσουλμάνα, η οποία είχε προσφύγει σ’ αυτό για τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων, που εφάρμοσαν τον νόμο της Σαρία σε κληρονομική της υπόθεση.



Ο Ερντογάν εναντίον του Ευρωπαϊκού Δικαστήριου μετά την απόφαση για τον Ντεμιρτάς

«Θα θέλαμε να προειδοποιήσουμε τους ευρωπαίους φίλους μας…αυτοί οι τρομοκράτες κάποια μέρα θα στρέψουν τα όπλα τους εναντίον σας».



Η αρραβωνιαστικιά του Κασόγκι απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απευθύνθηκε η αρραβωνιαστικά του δολοφονημένου Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, Χατιτσέ Τσενγκίζ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρός του, Αντόνιο Ταγιάνι.



Το Ίδρυμα Σόρος προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ουγγαρίας

Το ίδρυμα του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος Open Society (OSF, Ανοικτή Κοινωνία) ανακοίνωσε σήμερα πως προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων εξαιτίας των μέτρων που λαμβάνει η Βουδαπέστη για να εμποδίσει τις ανθρωπιστικές δραστηριότητές του στην Ουγγαρία.



Στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραπέμπει την Πολωνία η Κομισιόν

Στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραπέμπει την Πολωνία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λόγω της παραβίασης της αρχής της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης που, σύμφωνα με την Κομισιόν, έχει επιφέρει ο νέος νόμος περί του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, ζητώντας από το Δικαστήριο της ΕΕ να διατάξει προσωρινά μέτρα μέχρις ότου εκδοθεί δικαστική απόφαση επί της υπόθεσης.



Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: "Ο όρος σύζυγος περιλαμβάνει και τους συζύγους του ιδίου φύλου"

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε σήμερα ότι ο όρος «σύζυγος», κατά την έννοια των διατάξεων του δικαίου της ΕΕ για την ελεύθερη διαμονή των πολιτών και των μελών της οικογένειάς τους, περιλαμβάνει και τους συζύγους του ιδίου φύλου.