Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Ευρωκοινοβούλιο



Γιατί το ευρωκοινοβούλιο καταδίκασε την ελληνική κυβέρνηση για το ανύπαρκτο κράτος δικαίου

Tο πρόσφατο καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, δείχνει την πραγματική άποψη που έχουν στην Ευρώπη για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Οι Ευρωπαίοι ευρωβουλευτές που καταδίκασαν τη Ελλάδα απλώς έκαναν μία αντικειμενική κριτική των πεπραγμένων της κυβέρνησης Μητσοτάκη.



Ο Γεωργούλης αλά τουρίστας στην Ευρωβουλή: Τραβάει σέλφι και μας δείχνει από που θα βγάζει... λόγους

 



Ευρωκοινοβούλιο: Σαφή μηνύματα για Σερβία και Κόσοβο

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έστειλε σαφή μηνύματα στη Σερβία και το Κόσοβο προκειμένου να έρθουν πιο κοντά στην ΕΕ, κατά την αξιολόγηση των προοπτικών ένταξής τους. 



Το Ευρωκοινοβούλιο ζητά από την Αλβανία τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του ομογενούς, Κωνσταντίνου Κατσίφα, που έπεσε νεκρός από σφαίρες της αλβανικής αστυνομίας στις 28 Οκτωβρίου στο χωριό Βουλιαράτες στην Αλβανία αποφάσισε να ζητήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 



Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θέλει να απαγορεύσει νεοφασιστικές ομάδες

Αντιμέτωποι με άνοδο της ξενοφοβίας στην Ευρώπη, οι ευρωβουλευτές θέλουν να λάβουν αποφασιστικά μέτρα κατά νεοφασιστικών και νεοναζιστικών ομάδων, που αυτήν την στιγμή επωφελούνται μιας ορισμένης διακριτικότητας και ατιμωρησίας σε αρκετές χώρες, γράφει η ιστοσελίδα Euractiv.



Το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της άρσης ασυλίας του Γ. Κύρτσου

Σε ψηφοφορία με ανάταση χειρός, εγκρίθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο η άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου που διαβιβάστηκε στις 28.3.2018 από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος του για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο, όταν ήταν νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας «FreeSunday Εκδοτική Α.Ε.» στην Ελλάδα.