Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

εύρημα



Εντυπωσιακό εύρημα στο Λούξορ - Αρχαιολόγοι έφεραν στο φως 30 ξύλινες σαρκοφάγους με μούμιες

Οι αιγυπτιακές αρχές ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι βρέθηκαν 30 ξύλινες σαρκοφάγοι, σε μια κρύπτη κοντά στο Λούξορ.

Οι ξύλινες σαρκοφάγοι παρέμειναν θαμμένες στην άμμο επί 3.000 χρόνια.

Ο Mostafa Waziri, γενικός γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, είπε στους δημοσιογράφους ότι είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη που έχει γίνει στη χώρα τον τελευταίο αιώνα.



Ζάκυνθος: Μακάβριο εύρημα στον βυθό της θάλασσας

Πιο συγκεκριμένα, τα οστά βρέθηκαν σε απόσταση περίπου 25 μέτρων από την ακτή και σε βάθος περίπου 2 μέτρων και ύστερα από ενημέρωση, τα παρέλαβαν τα στελέχη του Λιμεναρχείου και τα μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου μετά από εξέταση, διαπιστώθηκε ότι πιθανώς είναι ανθρώπινα και αντιστοιχούν σε αγκώνα και κνήμη.



Μακάβριο εύρημα στο κέντρο της Αθήνας: Βρέθηκε πτώμα σε κάδο απορριμμάτων

Μπροστά στο μακάβριο θέαμα ενός ανθρώπινου σκελετού βρέθηκε στις 7:30 το πρωί της Τρίτης κάτοικος στην περιοχή του Κολωνού.

Τα οστά εντοπίστηκαν μέσα σε σακούλα, που ήταν δίπλα σε κάδο απορριμμάτων, στη συμβολή της Πολυκράτους με την Τριδήμα.



Μακάβριο εύρημα σκύλου στην Κρήτη. Εντόπισε ανθρώπινο κρανίο

Μακάβριο το εύρημα σκύλου την ώρα που ο ιδιοκτήτης του, τον είχε βγάλει για την πρωινή του βόλτα στην περιοχή που βρίσκονται οι παιδικές κατασκηνώσεις στου Κοκκίνη Χάνι.

Ένα ανθρώπινο κρανίο που πιθανότατα και λόγω των βροχών είχε έλθει στην επιφάνεια της γης κινητοποίησε τις αστυνομικές αρχές.



Σοκαριστικό εύρημα ανακάλυψε 11χρονος στη λίμνη ψάχνοντας τα γυαλιά του!

Ένα πεντάχρονο αγόρι που πνίγηκε σε μια λίμνη σε ένα πάρκο βρέθηκε από ένα σοκαρισμένο παιδί 11 ετών όταν αυτό έψαχνε να βρει τα χαμένα του γυαλιά...



Για θαύμα μιλούν οι Τούρκοι - Αυτό είναι το συγκλονιστικό εύρημα που ανακάλυψαν στον Βόσπορο 800 χρόνια μετά!

Οι ίδιοι οι Τούρκοι παρουσίασαν σαν μεγάλο θαύμα την ανακάλυψη οχτακόσια χρόνια μετά, όπως το τονίζουν ιδιαίτερα, της χαμένης ιεράς μονής της Aγίας Σκέπης στον Βόσπορο που την είχε οικοδομήσει ο βυζαντινός αυτοκράτορας, Μανουήλ ο Κομνηνός.