Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Ευαγγελισμός της Θεοτόκου



Πανηγυρική Αγρυπνία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Σε κλίμα ιεράς κατανύξεως και με τη δέουσα αγιορείτικη λαμπρότητα πανηγυρίζει η Ιερά Μέγιστη Μόνη Βατοπαιδίου τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στο όνομα του οποίου τιμάται το Καθολικό της Μονής.



Η πανήγυρη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ)

Τη θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τιμά σήμερα το Άγιον Όρος. Κατά την ημέρα αυτή πανηγυρίζει το Καθολικό της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βετοπαιδίου, η οποία πανηγυρίζει σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη.



Φωτορεπορτάζ ope.gr: Η υποδοχή του Ιωαννίνων Μάξιμου στην Ι.Μ.Μ Βατοπαιδίου για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου κατά το παλαιό ημερολόγιο

 

Στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου αφίχθη σήμερα Πέμπτη 6 Απριλίου 2023, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος για να εορτάσει με τους πατέρες τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, η οποία τιμάται στο Άγιο Όρος κατά το παλαιό ημερολόγιο.
Φωτορεπορτάζ ope: Ραφαήλ Γεωργιάδης



Η γιορτή της Παναγίας της Παρηγορήτισσας στην Άρτα

Με λαμπρότητα γιορτάζεται ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στην Άρτα. Η θεία λειτουργία κάθε χρόνο, τελείται στο εμβληματικό βυζαντινό μνημείο της Παναγίας της Παρηγορήτισσας, με την άδεια της Αρχαιολογίας, προκειμένου να τιμηθεί ο Ιερός Ναός που είναι αφιερωμένος στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

 

To Άξιον Εστί στην Αθήνα για απαλύνει τον πόνο των Ελλήνων από την Εθνική Τραγωδία στα Τέμπη

Προς ευλογία και συμπαράσταση των Ελλήνων που δοκιμάζονται από την Εθνική Τραγωδία στα Τέμπη, το Άξιον Εστί, η Εφέστια εικόνα της Παναγίας που φυλάσσεται  στο Πρωτάτο του Αγίου Όρους, έρχεται στην Αθήνα από τις 15 έως τις 27 Μαρτίου.