Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

16 °C

Σήμερα, 28. Νοεμβρίου 2021

ευαγγελιοΗ μελέτη του Ευαγγελίου

Όταν μελετάς το Ευαγγέλιο, μη ζητάς απόλαυση, μη ζητάς έξαρση, μη ζητάς περίλαμπρες σκέψεις. Ζήτα να δεις την αλάθητη αγία Αλήθεια.
Μην αρκείσαι στην άκαρπη μελέτη του Ευαγγελίου. Μελέτα το έμπρακτα. Αγωνίσου να εκπληρώνεις τιςεντολές του. Σαν βιβλίο ζωής, μελέτα το με τη ζωή σου.To Ευαγγέλιο και ο Απόστολος της Κυριακής του Θωμά (15 Απριλίου 2018)

Εὐαγγελικό Ἀνάγνωσμα Κυριακῆς 15 Ἀπριλίου 2018, τοῦ Θωμᾶ (Ἰωάν. κ΄ 19-31)Ο Θεός θα εμφανιστεί όταν είμαστε έτοιμοι

Του Αρχιεπισκόπου Anthony Bloom

Ο Θεός είναι πολυεύσπλαχνος. Δεν έρχεται πρόωρα, παράκαιρα. Μας δίνει την ευκαιρία να κρίνουμε τον εαυτό μας, να καταλάβουμε ορισμένα πράγματα και να μην επιζητούμε να μας εμφανιστεί σε στιγμές που η παρουσία Του θα σήμαινε καταδίκη για μας.

Θα ήθελα να σας πω ένα παράδειγμα πάνω σ’ αυτό.Υπέρτατη πρόκληση Σκουρλέτη: Αρνήθηκε να ασπαστεί το Ευαγγέλιο που του πρόταξε ο Αμβρόσιος (Βίντεο)

Το παρών στο Μνημόσυνο για τους εκτελεσθέντες συμπατριώτες μας από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, την 13η Δεκεμβρίου 1943, έδωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.Ο Νίκος Φίλης "ψέλνει" κρατώντας το ευαγγέλιο (Φωτό)

Στo γάμο του γνωστού δημοσιογράφου και πολιτικού συντάκτη της εφημερίδας «Η Αυγή» Νίκου Λιονάκη, που έγινε πρόσφατα στην Κρήτη, παρευρέθη και ο Νίκος Φίλης, προκείμενου να τιμήσει με την παρουσία του το ζευγάρι.Απίστευτο περιστατικό- Κατηγορούμενος πέταξε το ευαγγέλιο στην εισαγγελέα της έδρας

Πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε την Τετάρτη στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια δίκης δύο νεαρών ανδρών που κάθισαν στο εδώλιο, κατηγορούμενοι για ένοπλη ληστεία την οποία διέπραξαν από κοινού σε σούπερ μάρκετ στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης, πέρσι τον Απρίλιο.