Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

έξυπνα



8 tip ομορφιάς που κοστίζουν 0 ευρώ

Είναι πολύ πρακτικά, μας γλιτώνουν στο τσακ και μας βγάζουν πάντα από την δύσκολη θέση όταν έχουμε ξεμείνει από τα απαραίτητα εργαλεία ή υλικά.

Επιπλέον, εκτός από το γεγονός πως συνεισφέρουν κι αυτά στην όμορφη εικόνα μας, μας κάνουν να αισθανόμαστε παντογνώστες του beauty.



Τα «έξυπνα» φανάρια υπόσχονται τέλος στο «σταμάτα-ξεκίνα»

Σας έχει τύχει ποτέ, καθώς οδηγείτε στην πόλη, η πορεία σας να συγχρονίζεται απόλυτα με την εναλλαγή του φωτεινού σηματοδότη από κόκκινο σε πράσινο;



«Έξυπνα» επιθέματα υπόσχονται καλύτερο έλεγχο του διαβήτη

Δύο «έξυπνα» δερματικά επιθέματα που υπόσχονται καλύτερο έλεγχο του διαβήτη, ανέπτυξαν δύο ξεχωριστές επιστημονικές ομάδες. Και τα δύο επιθέματα βρίσκονται ακόμα σε πειραματικό στάδιο, αλλά οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι έχουν τις δυνατότητες να αλλάξουν στο μέλλον τη διαχείριση της νόσου. 



«Έξυπνα» γυαλιά - τηλεχειριστήριο ηλεκτρονικών συσκευών

Ένα πρωτοποριακό concept για «έξυπνα γυαλιά» δημιούργησε η ιαπωνική Murata, που επεδείχθη στο πλαίσιο της CEATEC JAPAN 2015.



Ο θηλασμός μεγαλώνει έξυπνα παιδιά!

Τα μωρά που θηλάζουν κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής τους έχουν υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης και εισόδημα όταν γίνουν 30 ετών, σύμφωνα με μία νέα, μεγάλη μελέτη.

Η μελέτη διήρκησε τρεις δεκαετίες και συμπεριέλαβε σχεδόν 3.500 εθελοντές από τη μέρα που γεννήθηκαν έως ότου έγιναν 30 ετών.



«Έξυπνα» παράθυρα που ελέγχουν τη ροή φωτός και ενέργειας

Ερευνητές στο Cockrell School of Engineering του University of Texas στο Όστιον βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία «έξυπνων» παραθύρων με ένα νέο επίπεδο αποδοτικότητας ενέργειας, μέσω της δημιουργίας υλικών που επιτρέπουν στα παράθυρα να αφήνουν να περνά φως χωρίς θερμότητα, και, εναλλακτικά, να μπλοκάρουν το φως, επιτρέποντας παράληλλα τη μετάδοση ενέργειας, όπως περιγράφετα