Τρίτη 14 Μαΐου 2024 -

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Κοτζιάς: Δεν είναι σωστό η εξωτερική μας πολιτική να ανταγωνίζεται σε «τόνους» την τουρκική και αλβανική

«Τιμή μου που μου εμπιστεύτηκαν το πρώτο κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών» είπε, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής της κίνησης «Πράττω», Νίκος Κοτζιάς μιλώντας εφ' όλης της ύλης στο News 24/7, κάνοντας απολογισμό της προσπάθειας που έγινε για να φτάσουν, ο Έλληνας και ο Σκοπιανός πρωθυπουργός στην υπογραφή της.



Αποχώρησε ο Κουμουτσάκος από το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

Αποχώρησε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

 



Σεΐχης του Κατάρ: Δεν αλλάζουμε εξωτερική πολιτική

Το Κατάρ απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε ανάμιξη στην εξωτερική πολιτική του, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του εμιράτου, εν μέσω της σοβαρής διπλωματικής κρίσης με επίκεντρο τη χώρα του η οποία κατηγορείται για υποστήριξη της «τρομοκρατίας» από τη Σαουδική Αραβία και τους συμμάχους της.



Το Βερολίνο δηλώνει άγνοια για την εξωτερική πολιτική του Τραμπ

Γερμανοί αξιωματούχοι, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει συνομιλίες με μέλη της μεταβατικής ομάδας του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δεν έχουν καταφέρει να καταλάβουν τι είδους εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφαλείας επιθυμεί να ακολουθήσει, δήλωσε ένας εκπρόσωπος.



Σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ζητά η Ένωση Κεντρώων

Με αφορμή τις δηλώσεις για τη Συνθήκη της Λωζάνης, η Ένωση Κεντρώων ζητά τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής σε ανακοίνωσή της και συνιστά διπλωματική γλώσσα και χαμηλούς τόνους.

«Κράτη που αμφισβητούν συμφωνίες 100 ετών και πλέον, δεν σέβονται την υπογραφή τους και απομακρύνονται από την Ευρώπη», προσθέτει.