Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 -

εξομολόγησηΣε ποιους Αγίους να αποταθώ όταν με πιέζει το άγχος;

Το άγχος προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό ρήμα ἄγχω που σημαίνει σφίγγω, πνίγω. Είναι μια δυσάρεστη συναισθηματική κατάσταση που περιλαμβάνει αισθήματα φόβου και τρόμου για κίνδυνο του οποίου η πηγή είναι άγνωστη σε μεγάλο βαθμό ή μη αναγνωρίσιμη. Γενικά η πλήρη παράδοση στο θέλημα του Θεού μειώνει και εξαλείψει το άγχος.Γέροντας Εφραίμ: Η Εκκλησία είναι το μυστήριο της παρουσίας του Χριστού (ΒΙΝΤΕΟ)

Στον Ιερό Ναό Παναγίας Βλαχερνών Αμφιάλης Κερατσινίου πραγματοποίησε χθες ομιλία ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ. «Η Εκκλησία είναι το μυστήριο της παρουσίας του Χριστού», είπε μεταξύ άλλων ο Γέροντας Εφραίμ.

 Λέρου Παΐσιος: Να καθαρίσουμε τον εαυτό μας με μετάνοια και εξομολόγηση

“Εάν θέλουμε την σωτηρία της ψυχής μας και επιθυμούμε να κληρονομήσουμε την βασιλεία του Θεού στην άνω Ιερουσαλήμ, οφείλουμε να προετοιμαστούμε πνευματικά και σωματικά δια καλών και εναρέτων πράξεων” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος στο γραπτό κήρυγμά του για την Κυριακή των Βαΐων, 17 Απριλίου 2022.«Εγώ από οκτώ χρονών έμεινα ορφανός από πατέρα»

Ιερά Αγρυπνία με την ευκαιρία της εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου τελέσθηκε στο ιερό ησυχαστήριο του Οσίου Σεραφείμ του Σαρώφ στην Σκουριώτισσα Μόρφου την 27η προς 28η Μαίου 2020, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεόφυτου. «Ξέρετε, εγώ από οκτώ χρονών έμεινα ορφανός από πατέρα» ξεκίνησε να εξομολογείται, κατά την ομιλία του, ο Πανιερώτατος.Ζήτησε την βοήθεια πνευματικού ο Serial killer της Κύπρου

Σχεδόν πενήντα μέρες στα αστυνομικά κρατητήρια θα συμπληρώσει ο πρώτος για τα κυπριακά δεδομένα, καθ΄ομολογία κατά συρροή δολοφόνος.Δέηση που λέγεται πριν την εξομολόγηση

Πάτερ Κύριε του ουρανού και της γης,
Εξομολογούμαι σοι πάντα τα κρυπτά και φανερά της καρδίας και διανοίας μου, ά έπραξα έως της σήμερον, διό άφεσιν αιτώ παρά σου του δικαίου και ευσπλάχνου κριτού και χάριν του μηκέτι αμαρτάνειν.