Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

εξωγήινη ζωή



Ο επικεφαλής της NASA δεν απέκλεισε την ύπαρξη ζωής στο ηλιακό μας σύστημα

Ο επικεφαλής της NASA Τζιμ Μπραϊντενστάιν, κατά τη διάρκεια διάλεξης που έδωσε σήμερα στο πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας με θέμα τις προοπτικές εξερεύνησης του Διαστήματος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της ύπαρξης ζωής στο ηλιακό μας σύστημα.



NASA: Νέα πρότζεκ για τον εντοπισμό εξωγήινης ζωής (φωτό, βίντεο)

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία ΝΑΣΑ συγκεντρώνει μια ομάδα κορυφαίων ερευνητών στον τομέα της αστρονομίας, της βιολογίας και της γεωλογίας για το καινούριο της πρότζεκτ.

Θέλει να καταγράψει τις γνώσεις μας στην έρευνα για ζωή σε απομακρυσμένους πλανήτες και να θέσει τα θεμέλια για την προώθηση των σχετικών επιστημών.



Αν θέλετε να βρείτε εξωγήινους ψάξτε τα σκουπίδια τους!

Η αναζήτηση εξωγήινης ζωής αποτελεί μία από τις πιο συναρπαστικές δραστηριότητες της επιστήμης. Η συνεχής βελτίωση των τεχνικών μέσων (τηλεσκόπια, διαστημικά ρομπότ εξερεύνησης κ.α) τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργήσει αισιοδοξία ότι σε περίπτωση που υπάρχουν κάποιες μορφές ζωής έστω και σε μικροβιακή μορφή στο ηλιακό μας σύστημα, θα εντοπιστούν.



Συναγερμός στις διαστημικές υπηρεσίες

Η ειδική ομάδα αναζήτησης εξωγήινης ζωής παρακολουθεί στενά το φαινόμενο, αν και η ύπαρξη των συγκεκριμένων ραδιοσημάτων είναι πιθανό να υποδηλώνει το ακριβώς αντίθετο σενάριο.

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκαν οι διαστημικές υπηρεσίες ανά τον κόσμο, μετά την «υποδοχή» ραδιοσημάτων «περίεργης προέλευσης» από εξαιρετικά μακρινό σημείο του διαστήματος.



NASA και Thomas Zurbuchen απαντούν στους Anonymous για την εξωγήινη ζωή

Αν και είμαστε ενθουσιασμένοι από τα πρόσφατα ευρήματα από το διαστημικό παρατηρητήριο της NASA, δεν αναμένεται να γίνει καμία ανακοίνωση που να αφορά εξωγήινη ζωή.



Υπάρχει εξωγήινη ζωή στο υπέδαφος του Πλούτωνα υποστηρίζει ο Μπράιαν Κοξ

Την ύπαρξη εξωγήινης ζωής κάτω από την επιφάνεια του Πλούτωνα υποστηρίζει ο αστροφυσικός Μπράιν Κοξ, δίνοντας μια νέα πτυχή σε ότι γνωρίζαμε μέχρι τώρα.
 
Όπως μεταδίδει η Indepenedent, η επιφάνεια του πλανήτη καλύπτεται από μια κρούστα η οποία συμπεριλαμβάνει τεράστια βουνά πάγου, πάνω στα οποία είναι απίθανο να ζει το οτιδήποτε.