Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

εξοδιος ακολουθια



Άγιον Όρος: Η Εξόδιος Ακολουθία του Γέροντος Εφραίμ, Δικαίου της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Εξόδιος Ακολουθία του Δικαίου της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα, Γέροντος Εφραίμ, τελέστηκε χθές  Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 στην Αγιορειτική Σκήτη.



Το ύστατο χαίρε στον Πατριάρχη πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίο (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Σάμο αναπαύεται από την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023 ο μακαριστός Πατριάρχης πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίος.

Πικραμένος από τις κατηγορίες εναντίον που τον οδήγησαν εκτός του Πατριαρχικού θρόνου, ετάφη στη γενέτειρά του τη Σάμο.



Σε εκκλησιαστικό πένθος η Κύπρος για την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου – Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου η Εξόδιος Ακολουθία

Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες και πένθιμα ηχούν οι καμπάνες στην Κύπρο για την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’ ο οποίος εκοιμήθη στις 06:40 π.μ. τη Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου, σε ηλικία 81 ετών ύστερα από μάχη που έδινε με τον καρκίνο.



Δράμα: Πένθιμες καμπάνες, μεσίστιες σημαίες και δάκρυα – Τελέστηκε η εξόδιος (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Εψάλη στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Δράμας η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Δράμας κυρού Παύλου, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.



Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά

Ολοκληρώθηκε προ ολίγου στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα Μεσολογγίου η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Κοσμά, ο οποίος άφησε το πρωί της Δευτέρας την τελευταία του πνοή στον Ευαγγελισμό, χάνοντας τη μάχη με τις επιπλοκές του κορωνοϊού.



Κορωνοϊός: Με ανώτατο όριο του 100 πιστούς στις Θείες Λειτουργίες – 9 άτομα σε Γάμους και Εξόδιες Ακολουθίες

Εκδόθηκε το ΦΕΚ με τα μέτρα που θα ισχύουν στην Επικράτεια για τις επόμενες ημέρες και αφορούν τους πιστούς καθώς υπάρχουν μέτρα πρόληψης από την πανδημία του κορωνοϊού για τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Ελλάδος.