Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

ετος



Aρχίζει στις 29 Ιανουαρίου το έτος Μελίνα Mερκούρη: Τι σχεδιάζει το υπουργείο Πολιτισμού

Αφιερωμένο στη Μελίνα Μερκούρη είναι το 2020 και οι εορτασμοί αρχίζουν από τις 29 του μήνα, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού. Το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα θα είναι κυρίαρχο προφανώς στις δράσεις που θα γίνουν και εκτός Ελλάδας.



Το 2018 θα είναι ένα έτος ορόσημο για την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία

Αφιερωμένο στην Ελλάδα είναι το τελευταίο τεύχος του περιοδικού European Business Review (EBR), με αφορμή τα 20 χρόνια κυκλοφορίας του.



Πορτογαλία: 1,4 εκατ. στρέμματα έγιναν στάχτη από τις αρχές του έτους

Οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε δασικές και θαμνώδεις εκτάσεις στην Πορτογαλία κατέστρεψαν 1.410.000 στρέμματα βλάστησης από τις αρχές του έτους, ήτοι τρεις φορές περισσότερα σε σύγκριση με τον μέσο όρο των τελευταίων δέκα χρόνων, σύμφωνα με μια προκαταρκτική εκτίμηση που δημοσιοποίησε σήμερα η Πολιτική Προστασία της χώρας. 



Ζημιές 67,5 εκατ. ευρώ για τη ΔΕΗ το πρώτο τρίμηνο του έτους

Ζημιογόνο ήταν το πρώτο τρίμηνο του έτους για τη ΔΕΗ, εξαιτίας - όπως επισημαίνει η επιχείρηση - κυρίως, επιβαρύνσεων που δεν ελέγχονται από την ίδια όπως η εισφορά για τις ανανεώσιμες πηγές και οι δημοπρασίες ΝΟΜΕ.



Πότε σταματούν τα μαθήματα στο Λύκειο για το διδακτικό έτος 2016- 17;

Στις 9 Μαΐου λήγουν τα μαθήματα για το διδακτικό έτος 2016-2017 των Ημερησίων και Εσπερινών, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, όπως υπογραμμίζει η υπουργική απόφασηπου δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης την Τρίτη και υπογράφει ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου.



Νωρίτερα οι εγγραφές για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά για το σχολικό έτος 2018

Νωρίτερα θα γίνουν φέτος οι εγγραφές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία.