Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

ετη



ΕΦΚΑ: Έκπτωση 50% στις εισφορές μετά τα 40 έτη ασφάλισης

Έκπτωση 50% στις εισφορές παρέχει ο ΕΦΚΑ στους αυτοαπασχολούμενους  που έχουν συμπληρώσει 40 έτη ασφάλισης και επιθυμούν να συνεχίσουν να εργάζονται.



Βγείτε σε πλήρη σύνταξη από τα 56,5 χρόνια σας!

Πλήρη σύνταξη με όρια ηλικίας που ξεκινούν από 56,5 ετών και φτάνουν στα 60 κλειδώνουν οι μισθωτοί που ασφαλίζονται σε ΙΚΑ, Δημόσιο, Ταμεία ΔΕΚΟ-τραπεζών αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες, αξιοποιώντας 28 διατάξεις του ασφαλιστικού.

Το κλειδί είναι στον χρόνο ασφάλισης που είχαν ως το 2012, γιατί έτσι κατοχυρώνουν την έξοδο με χαμηλότερα όρια ηλικίας.



Σύνταξη: Μόνο για λίγους η εξαγορά πλασματικών ετών ασφάλισης

Επιλογή για λίγους αποδεικνύεται η εξαγορά πλασματικών ετών ασφάλισης με στόχο την προσαύξηση της σύνταξης, καθώς πλέον, μετά και τις αλλαγές που επέφερε ο νόμος Κατρούγκαλου, συμφέρει μόνο πολύ συγκεκριμένες ομάδες ασφαλισμένων, όπως αυτούς που θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης αναδρομικά καθώς και αυτούς που εντός του 2017 θεμελιώνουν την πλήρη 40ετία και έχουν συμπληρώσει το 62ο έ



Ακριβότερη η εξαγορά πλασματικών ετών για τη σύνταξη

Ακριβότερα έγιναν τα πλασματικά έτη για όσους ασφαλισμένους επιθυμούν να εξαγοράσουν χρόνια ασφάλισης προκειμένου να κλειδώσουν ταχύτερα το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα.



Εντυπωσιακό εκκλησάκι που χτίστηκε μέσα σε δέντρο 300 ετών!

Εντυπωσιάζει το εκκλησάκι που χτίστηκε προς τιμήν του Αγίου Παΐσιου, στο εσωτερικό ενός δέντρου- 300 ετών. Το πανέμορφο εκκλησάκι βρίσκεται 22 χιλιόμετρα βόρεια της Κόνιτσας στο χωριό Αγία Βαρβάρα, εκεί όπου στα νεανικά του χρόνια περνούσε ο Άγιος πηγαίνοντας στο κοντινό χωριό Αμάραντος, για να εκτελέσει ξυλουργικές εργασίες και επισκευές σε ντόπιες οικίες. 



Βρέθηκαν απολιθώματα καρχαρία 34 εκατομμυρίων ετών

Απολιθώματα προϊστορικού καρχαρία εντοπίστηκαν σε ένα ποτάμι που βρίσκεται περισσότερο από 1.500 μίλια μακριά από τον πλησιέστερο ωκεανό.