Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο



«Δύο πανάρχαια ταξίδια στο Αιγαίο» από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Μετά από 19 θαυμάσια σύνολα αντικειμένων που παρουσιάστηκαν έως τώρα, το Αθέατο Μουσείο, η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών, υποδέχεται «δύο πανάρχαια ταξίδια στο Αιγαίο».



Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο:Ξεναγήθηκαν ανήλικοι κρατούμενοι

Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ξεναγήθηκαν σήμερα οι έντεκα ανήλικοι κρατούμενοι του Καταστήματος Κράτησης Κορίνθου, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού.



Ενδυμασίες του προϊστορικού Αιγαίου στις «αμέτρητες όψεις του Ωραίου»

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συνεχίζει τις δράσεις πειραματικής αρχαιολογίας στα πλαίσια της τρέχουσας περιοδικής έκθεσης «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου».



Οι ενδυμασίες της αρχαιότητας ζωντανεύουν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο πλαίσιο της νέας περιοδικής έκθεσης «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου», οργανώνει δράσεις πειραματικής αρχαιολογίας, προσφέροντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να προσεγγίσουν την αισθητική του αρχαίου κόσμου με πολυαισθητηριακό τρόπο.



Eθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: φέρνει τις αμέτρητες όψεις του Ωραίου στο φως

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο πλαίσιο της νέας περιοδικής έκθεσης "Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου" οργανώνει δράσεις πειραματικής αρχαιολογίας, προσφέροντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να προσεγγίσουν την αισθητική του αρχαίου κόσμου με πολυαισθητηριακό τρόπο.



Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο : έκθεση ιστορικής φωτογραφίας με τίτλο «Στη σκιά του μεγάλου πολέμου: αποτυπώνοντας μνήμες μουσείων πριν και μετά την κατοχή».

Η έκθεση πραγματοποιείται στα πλαίσια της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου : παρουσιάζονται αρχειακές εικόνες των εκθεσιακών χώρων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και του Αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών πριν από τον πόλεμο, καθώς και φωτογραφικά και διοικητικά τεκμήρια από το έργο της απόκρυψης και προστασίας των αρχαίων αντικειμένων των δύο μουσείων κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Π