Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

εθνική κυριαρχία



Δεν διαπραγματευόμαστε θέματα εθνικής κυριαρχίας

«Η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται θέματα εθνικής κυριαρχίας. Έχουμε την ισχύ και την αποφασιστικότητα να αποκρούσουμε οποιαδήποτε απειλή», δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.



Καμμένος: "Σύντομα η Ελλάδα θα καταστεί παραγωγός πετρελαίου"

Ότι σύντομα η Ελλάδα θα επεκτείνει την εθνική κυριαρχική ευθύνη στον θαλάσσιο χώρο της, μέσα από την εκμετάλλευση της ΑΟΖ δήλωσε από τα Ψαρά ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος.



Ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας

Ηχηρά μηνύματα αναφορικά με την υπεράσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητα και εθνικής μας κυριαρχίας, καθώς και για τις νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες απαιτήσεις μας για το κατοχικό δάνειο, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στον χαιρετισμό του, κατά τον εορτασμό της επετείου, της Μάχης της Ηλεκτρικής στο Κερατσίνι.

 



Καμμένος: Η εθνική κυριαρχία δεν επιδέχεται διαπραγματεύσεις και εκπτώσεις

Μήνυμα ειρήνης και φιλίας προς όλους τους γείτονες, έστειλε σήμερα από τον Έβρο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, τονίζοντας, ταυτόχρονα, ότι η εθνική κυριαρχία δεν επιδέχεται διαπραγματεύσεις και εκπτώσεις.

 



Καμμένος: Η εθνική κυριαρχία, η άσκηση της εξωτερικής κυβερνητικής μας πολιτικής, δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης

Στην ενίσχυση της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας λόγω των εξελίξεων στην ανατολική Μεσόγειο, την παρατηρούμενη αστάθεια στο εσωτερικό των χωρών της, τον εμφύλιο στη Συρία, τους κοινωνικούς και πολιτιστικούς κλυδωνισμούς στην Τουρκία και το προσφυγικό ζήτημα, αλλά και στη διαμόρφωση ενός ιδιαίτερα επικίνδυνου και ασταθούς πολιτικού τοπίου, με πρόβλεψη για γενικότερη αστάθεια, αναφέρθηκε



Νέα τουρκική ΝΟΤΑΜ αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία

Mε νέα ΝΟΤΑΜ η Τουρκία καταγγέλλει την Ελλάδα ότι παρανομεί καθορίζοντας τα Ε.Χ.Υ. (Ελληνικά Χωρικά ’Υδατα) στα 6 ν.μ. και τον ΕΕΧ (Ελληνικό Εναέριο Χώρο) στα 10 ν.μ.

Σύμφωνα με την οπτική των Τούρκων ο ΕΕΧ θα πρέπει να είναι ίσος με τα ΕΧΥ στα 6 ν.μ. .