Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

εθνική επέτειος



Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τη δέουσα επισημότητα εορτάσθηκε η εορτή της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου και της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας.



Εορταστική Εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Με την ευκαιρία της εορτής της Εθνικής Παλιγγενεσίας η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας πραγματοποίησε την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018 το απόγευμα επετειακή εκδήλωση τιμής και μνήμης, αφιερωμένη στους μεγάλους και αλησμόνητους ήρωες Αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.



Δείτε live τη στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου (βίντεο)

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα, για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.



Ρίγος και συγκίνηση από την παρέμβαση του Στρατηγού Ζιαζιά για την 25η Μαρτίου

Βαρυσήμαντη παρέμβαση από τον Στρατηγό Ζιαζιά για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου...
Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook εξέπεμψε μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες και ταυτόχρονα έδωσε μια ανατριαχιστική ευχή στα δυο στελέχη του Στρατού Ξηράς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.



Ο Τραμπ τίμησε την 25η Μαρτίου στον Λευκό Οίκο: «Γενέτειρα της δημοκρατίας και του δυτικού πολιτισμού»

Στη σημασία της εθνικής επετείου για την ελληνική ανεξαρτησία αλλά και στις κοινές αξίες που διέπουν τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις αναφέρθηκε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της ετήσιας δεξίωσης που παρέθεσε την Πέμπτη το απόγευμα στον Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. 



Γαλλία: 86.000 αστυνομικοί και 7.000 στρατιώτες για την εθνική επέτειο

Σχεδόν 86.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες, καθώς και 7.000 στρατιωτικοί της Sentinelle (της επιχείρησης που ξεκίνησε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Ιανουαρίου του 2015) και 44.000 πυροσβέστες θα κινητοποιηθούν την 13η και 14η Ιουλίου για να εγγυηθούν την ασφάλεια των Γάλλων πολιτών και των τουριστών που θα παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο.