Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

εθνικα



"Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει μόνη της το μεταναστευτικό" λέει ο Μητσοτάκης στον ΟΗΕ

«Μια νέα μέρα έχει ανατείλει για την Ελλάδα», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του στην Γενικής Συνέλευση του ΟΗΕ.



Νίκος Κοτζιάς: Ας κοιτάξει η κυβέρνηση τα σοβαρά εθνικά θέματα

«Τα πρώτα βήματα της νέας πολιτικής ηγεσίας στο ΥΠΕΞ κινούνται στην αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη που έχει ανάγκη η πατρίδα, προκειμένου να προάγει τις εθνικές της υποθέσεις. Η νέα ηγεσία του ΥΠΕΞ προωθεί προαποφασισμένες εκκαθαρίσεις που θυμίζουν άλλες εποχές και δεν συνάδουν με τον δημοκρατισμό και με την ιδιότητα κράτους μέλους της ΕΕ, αλλά μάλλον σε τυραννικά καθεστώτα.



Τούρκος Αντιπρόεδρος: "Θα κάνουμε έρευνες και στην «άλλη μεριά»"

Αποφασισμένος να συνεχίσει την προκλητική γραμμή της Άγκυρας εμφανίζεται ο Φουάτ Οκτάι, σε ό,τι αφορά την ΑΟΖ.



Η μάχη του 1821

«Χαϊνί Ζορμπαλίκ» χαρακτήρισε η Υψηλή Πύλη τον ξεσηκωμό των Ελλήνων, «κακόπιστη αποστασία» δηλαδή, όπως περιγράφεται στα επίσημα έγγραφα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, καθώς δεν έμοιαζε και μεγάλη φοβέρα για τους Τούρκους.



Αιφνιδιαστική συνάντηση Ερντογάν – Βαρθολομαίου σήμερα – Τι θα ζητήσει ο Πατριάρχης

Συνάντηση του  Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, αναμένεται από στιγμή σε στιγμή. 



Θωρηκτό Αβέρωφ: Ρεκόρ επισκέψεων στο πλωτό ναυτικό μουσείο

Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι επισκέψεις στο Θωρηκτό Αβέρωφ στη Θεσσαλονίκη.

Τον αριθμό-ρεκόρ των 52.000 έφτασαν οι επισκέπτες του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου Θωρηκτού «Γεώργιος Αβέρωφ», μέσα σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.