Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021 -
Βροχή

6 °C

Σήμερα, 16. Ιανουαρίου 2021

Εθνικά



Νέα πρόκληση: Τουρκική ακταιωρός παραλίγο να εμβολίσει ελληνικό αλιευτικό στα Ίμια

Για ακόμα μια φορά, η Τουρκία προκαλεί...



Καιρίδης για διερευνητικές με Τουρκία: «Θετική εξέλιξη αλλά ας κρατάμε μικρό καλάθι»

«Καταρχάς θετικό» χαρακτήρισε το γεγονός πως η Τουρκία προσέρχεται σε διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα ο διεθνολόγος και βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Καιρίδης.



FT: Το μεγάλο παιχνίδι του Ερντογάν - Το πρόβλημα στο κατώφλι της Ευρώπης

Η εφημερίδα Financial Times συνεχίζει το αφιέρωμα της στις γεωπολιτικές φιλοδοξίες του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από στην Αφρική και τον Καύκασο μέχρι και την προβληματική σχέση του με την ΕΕ, εξετάζοντας στο δεύτερο μέρος αυτό που χαρακτηρίζει «πρόβλημα στο κατώφλι της Ευρώπης».



Διπλωματικές πηγές: Δεν έχει προγραμματισθεί συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου

Δεν έχει προγραμματισθεί ή συμφωνηθεί συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου διευκρινίζουν διπλωματικές πηγές αναφερόμενοι σε σημερινές δηλώσεις του κ. Τσαβούσογλου, κατά τη συνάντησή του με πρέσβεις κρατών -μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Διερευνητικές - Άγκυρα: «Αυτοί είναι οι έξι βασικοί πυλώνες στις διερευνητικές με την Ελλάδα»

«Τουρκία και Ελλάδα ξεκινούν πέντε χρόνια μετά τις διερευνητικές συνομιλίες για το Αιγαίο και τη Μεσόγειο» είναι ο τίτλος σχετικού δημοσιεύματος του τουρκικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Ανατολή, με στόχο να μπουν «τα θεμέλια για μια δίκαιη και ολοκληρωμένη λύση στο Αιγαίο Πέλαγος και στην Αν. Μεσόγειο», όπως αναφέρει στη συνέχεια.



Ποιοι Έλληνες διπλωμάτες θα καθίσουν στο τραπέζι με τους Τούρκους - «Διάλογος, όχι συνθηκολόγηση»

«Ο κύβος ερρίφθη» και οι διερευνητικές επαφές ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία ξεκινούν στις 25 Ιανουαρίου. Πέντε χρόνια μετά τον τελευταίο γύρο των διερευνητικών, Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν να καθίσουν και πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, παρά το γεγονός ότι η ατζέντα των συζητήσεων δεν έχει συμφωνηθεί επακριβώς.