Τρίτη 07 Μαΐου 2024 -

ετα



ΕΤΑ: Ανακοίνωσε με επιστολή ότι "διέλυσε όλες τις δομές της"

Η βασκική αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ εξέδωσε επιστολή στην οποία ανακοίνωσε ότι «διέλυσε όλες τις δομές της», μετά από δεκαετίες φονικών επιθέσεων.

Η εν λόγω  επιστολή χρονολογείται από τις 16 Απριλίου αλλά δημοσιεύτηκε σήμερα στη διαδικτυακή ισπανική εφημερίδα eldiario.es.



Κοντά στους 3,5 τόνους όπλων και εκρηκτικών βρέθηκαν σε 8 κρυψώνες της οργάνωσης ΕΤΑ

«Σχεδόν 3,5 τόνοι όπλων, εκρηκτικών και άλλων υλικών βρέθηκαν» στις οκτώ κρυψώνες που υπέδειξε η βασκική αυτονομιστική οργανωση ΕΤΑ, η οποία δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε αφοπλισμό, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ.



Γαλλία: Συλλήψεις πέντε ατόμων που κατηγορούνται ότι σχετίζονται με την ΕΤΑ

Πέντε άτομα, ανάμεσά τους και μία γυναίκα, συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής, κοντά στην πόλη Μπαγιόν της Γαλλίας κατά τη διάρκεια κοινής επιχείρησης γαλλικών και ισπανικών αρχών, «καταφέροντας ένα ακόμα χτύπημα ενάντια στη βασκική αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ», ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μπρούνο Λερού, κατά τη διάρκεια της νύχτας.



Καταργείται η αυτοτέλεια του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ

Με τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, καταργείται η οικονομική και λογιστική αυτοτέλεια των τομέων του κλάδου κύριας ασφάλισης του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού ΜΜΕ (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ).

Σύμφωνα με την τροπολογία, ο κλάδος ανεργίας και δώρου του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ εντάσσεται στον κλάδο κύριας ασφάλισης του εν λόγω Ταμείου.



Υπολοχαγός του ΕΤΑ τραυματίστηκε με το πιστόλι του

Η σκληρή εκπαίδευση που πολλές φορές χτυπάει κόκκινο ήταν η πραγματική αιτία του αυτοτραυματισμού ενός υπολοχαγού των επίλεκτων ομάδων των ειδικών δυνάμεων, σήμερα, κατά τη διάρκεια άσκησης στο Μεγάλο Πεύκο.

Ο υπολοχαγός που υπηρετεί στο Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ)συμμετείχε σε άσκηση της μονάδας του στο Μεγάλο Πεύκο.