Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 -

ερευνητεςΕλβετοί ερευνητές βρήκαν 62,8 τρισεκατομμύρια ψηφία του αριθμού «π»

Ελβετοί ερευνητές υπολόγισαν έναν νέο αριθμό-ρεκόρ ψηφίων του διάσημου αριθμού «π».

Με τη βοήθεια ενός υπερυπολογιστή που έκανε υπολογισμούς επί 108 μέρες και εννέα ώρες, βρήκαν 62,8 τρισεκατομμύρια ψηφία, έναντι περίπου 50 τρισεκατομμυρίων που ήταν το προηγούμενο ρεκόρ του 2020 και το οποίο είχε πάρει υπερτριπλάσιο χρόνο για να βρεθεί.Θέλετε να ζήσετε περισσότερο; Αυτό είναι το «μυστικό»!

Τα ευεργετικά οφέλη της άσκησης για τη σωματική, πνευματική και ψυχική υγεία είναι γνωστά.

Παραμένουν ωστόσο αναπάντητα πολλά ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα ορισμένων προπονήσεων.

Ποιο είδος γυμναστικής μπορεί να σας ωφελήσει περισσότερο και με ποια συχνότητα πρέπει τελικά να γυμνάζεστε;Το παλαιότερο ανθρώπινο αποτύπωμα ποδιού στην Αμερική ανακαλύφθηκε στη Χιλή - Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Ένα αποτύπωμα ποδιού ηλικίας 15.600 ετών, που ανακαλύφθηκε στη νότια Χιλή, θεωρείται ότι είναι το παλαιότερο που βρέθηκε ποτέ στην Αμερική, σύμφωνα με τους ερευνητές. Το αποτύπωμα ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2010 από φοιτητή του πανεπιστημίου Austral της Χιλής.Έλληνες ερευνητές μελετούν αρχαία όστρακα μέσω λέιζερ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα όστρακα μπορούν να αξιοποιηθούν και για παλαιοκλιματολογικές μελέτες, ώστε να γίνουν εκτιμήσεις για το αρχαίο κλίμα και τις μεταβολές του. Η σύνθεση των οστράκων αντανακλά τη θερμότητα και άλλες ιδιότητες των υδάτων μέσα στα οποία ζουν.


Τα σκυλιά μπορούν να μυρίσουν την ελονοσία στους ανθρώπους, σύμφωνα με ερευνητές

Τα σκυλιά μπορούν να εκπαιδευθούν για να κάνουν με τη μύτη τους «διάγνωση» της ελονοσίας, κάτι που μπορεί στο μέλλον να αξιοποιηθεί για να συγκρατηθεί η εξάπλωση της νόσου, σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες.Οι Νεάντερνταλ είχαν επιδέξια χέρια σύμφωνα με Έλληνες ερευνητές

Ολοένα νέα στοιχεία έρχονται να απομυθοποιήσουν την αντίληψη ότι οι Νεάντερταλ είχαν μόνο κτηνώδη μυϊκή δύναμη και τίποτε άλλο.

Η τελευταία μελέτη έρχεται από Έλληνες ερευνητές της διασποράς και δείχνει ότι τα «ξαδέρφια» μας είχαν πολύ επιδέξια χέρια, τα οποία θύμιζαν μάλλον ράφτη ή ζωγράφο παρά οικοδόμο.