Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Εποχική γρίπη



Εποχική γρίπη: Προσοχή στους επικίνδυνους ΜΥΘΟΥΣ για το εμβόλιο

Το αντιγριπικό εμβόλιο λειτουργεί και είναι ένας έξυπνος τρόπος για να μειώσετε τις πιθανότητες να αρρωστήσετε αυτό το χειμώνα. Αλλά αν παρασυρθείτε από τους μύθους που κυκλοφορούν για τον εμβολιασμό, τότε πραγματικά κινδυνεύετε χωρίς λόγο.
Οι μύθοι για την εποχική γρίπη και το αντιγριπικό εμβόλιο αφθονούν και πρέπει να μπουν ορισμένα πράγματα στην θέση τους.



Συναγερμός από το ΚΕΕΛΠΝΟ: Θάνατοι από εποχική γρίπη

Σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, κατά την εβδομάδα 2/2019 (07–13 Ιανουαρίου 2019) ελέγχθηκαν για ιούς γρίπης συνολικά 138 κλινικά δείγματα, όλα από νοσοκομεία. Τα 39 (28,3%) εξ αυτών ήταν θετικά για ιούς γρίπης και συγκεκριμένα τον ιό γρίπης τύπου Α.



Προσοχή στην εποχική γρίπη: Δείτε σε βίντεο πώς μεταδίδεται ο ιός!

Η περίοδος των κρυολογημάτων και των κρουσμάτων της εποχικής γρίπης πλησιάζει θα πρέπει να όλοι να γνωρίζουμε πώς θα προστατευθούμε από αυτήν, αλλά και πώς θα προστατεύσουμε τους άλλους, εφόσον είμαστε εμείς που αρρωστήσαμε.



Καμπανάκι από τον ΙΣΑ: Μέτρα ενόψει της εποχικής γρίπης ζητούν οι γιατροί

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εν όψει της επιδημίας γρίπης που αναμένεται τους επόμενους μήνες, καλεί τις ομάδες υψηλού κινδύνου, να κάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο καθώς ξεκίνησε η ενδεδειγμένη περίοδος, για τον αντιγριπικό εμβολιασμό.



Ξεκινά ο εμβολιασμός κατά της εποχικής γρίπης

Την 1η Οκτωβρίου ξεκινά ο αντιγριπικός εμβολιασμός για τη σεζόν 2018-2019 και εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας καθορίζει τις ομάδες υψηλού κινδύνου που θα πρέπει να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα.



ΚΕΕΛΠΝΟ: Σημαντική υποχώρηση στα περιστατικά γρίπης και ιλαράς

Ενθαρρυντικά είναι τα νέα από το μέτωπο τόσο της εποχικής γρίπης όσο και της ιλαράς, καθώς τα περιστατικά την τελευταία εβδομάδα εμφανίζουν σημαντική υποχώρηση.