Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

ΕΠΟΧΙΑΚΗ ΓΡΙΠΗ



Νέα έκκληση για εμβολιασμό κατά της εποχικής γρίπης

Τον εμβολιασμό των πολιτών για την εποχική γρίπη συνέστησαν για ακόμα μία φορά οι ειδικοί, σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Μαρούσι από το ΚΕΕΛΠΝΟ και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.

Τριάντα-έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους την τρέχουσα περίοδο λόγω της γρίπης, με 10 θανάτους να έρχονται την τελευταία εβδομάδα.



Τροφές που βοηθούν στη γρήγορη ανάρρωση

Η εποχιακή γρίπη βρίσκεται σε έξαρση αυτή την περίοδο.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες, η πολυκοσμία, οι ασφυκτικές καθημερινές υποχρεώσεις σε συνδυασμό με τον κακό ύπνο, την κακή ψυχολογία και διατροφή μπορούν να πλήξουν το ανοσοποιητικό σύστημα.



6 μύθοι για την εποχιακή γρίπη

Καθώς η περίοδος της εποχικής γρίπης φτάνει στην κορύφωσή της και γίνεται όλο και πιο σοβαρή, είναι σημαντικό όλοι οι άνθρωποι να εφαρμόζουν πρακτικές καλής υγιεινής και να γνωρίζουν ακριβώς τι ισχύει και τι όχι, αναφορικά με τη γρίπη.



Δεν έχει ενεργοποιηθεί ο εμβολιασμός για τη γρίπη

Στο ίδιο έργο θεατές είμαστε σε ότι αφορά τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές της χώρας και την ετοιμότητά τους απέναντι στο επερχόμενο κύμα γρίπης.



Προστατευτείτε από την εποχιακή γρίπη

Mε τα πρώτα κρύα αρχίζει και η περίοδος αιχμής της γρίπης, η οποία διαρκεί μέχρι τον Μάρτιο.

Πολλοί άνθρωποι είναι ήδη... κρεβατωμένοι με γρίπη. Για να μην αρρωστήσετε κι εσείς από “αβλεψία” και “χαζομάρα” η Cleveland Clinic συνιστά τα παρακάτω απλά βήματα προσωπικής υγιεινής ως μέτρα πρόληψης για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από την γρίπη: