Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

εποχή



Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για 962 εποχικούς πυροσβέστες

Εκδόθηκε η προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη 962 εποχικών πυροσβεστών για την κάλυψη παροδικής φύσης αναγκών στο Πυροσβεστικό Σώμα. Η διάρκεια της σύμβασης ορισμένου χρόνου θα είναι θα είναι από την ημερομηνία υπογραφής της, που θα καθοριστεί με νεότερη διαταγή αρχηγού Π.Σ. μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2019.



Οι κερασιές ανθίζουν και η Ιαπωνία καλωσορίζει την άνοιξη

Την ανθοφορία των κερασιών, η οποία στην Ιαπωνία σηματοδοτεί την αρχή της άνοιξης, ξεκίνησαν να γιορτάζουν στην εξοχή και στα πάρκα οι κάτοικοι της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου.



Την Τρίτη ξεκινά κι επίσημα η Άνοιξη με την εαρινή ισημερία

Το απόγευμα της Τρίτης (20 Μαρτίου, στις 18:15 ώρα Ελλάδας) θα υπάρξει εαρινή ισημερία και θα αρχίσει έτσι και επίσημα η 'Ανοιξη του 2018 στην Ελλάδα και γενικότερα στο βόρειο ημισφαίριο, στο οποίο ανήκει και η χώρα μας. Αντίστροφα, στο νότιο ημισφαίριο θα ξεκινήσει το φθινόπωρο.



Γάντια του μποξ ηλικίας ... 2.000 ετών! (Bίντεο)

Τα δερμάτινα γάντια του μποξ της ρωμαϊκής εποχής που ανασύρθηκαν κοντά στο Τείχος του Ανδριανού στην Αγγλία παραμένουν τα μόνα δερμάτινα αντικείμενα που έχουν επιβιώσει από κείνα τα χρόνια.



«Ice Age. Στην εποχή των Παγετώνων»: Διαδραστική έκθεση στον «Ελληνικό Κόσμο»

Οι επισκέπτες της νέας διαδραστικής έκθεσης «Ice Age.



Από αύριο ξεκινά «επισήμως» το φθινόπωρο - Στις 23:02 η φθινοπωρινή ισημερία

Στις 23:02 ώρα Ελλάδας, το βράδυ της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου, αρχίζει και τυπικά το φθινόπωρο.

Τότε θα συμβεί η φθινοπωρινή ισημερία στο βόρειο ημισφαίριο, όπου βρίσκεται και η χώρα μας, σηματοδοτώντας έτσι την αστρονομική έναρξη του φετινού φθινοπώρου, ενώ αντίστοιχα στο νότιο ημισφαίριο θα αρχίσει η άνοιξη.