Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Επιτροπή Ανταγωνισμού



Πρόστιμο 278 χιλιάδων ευρώ σε επιχείρηση οικιακών ηλεκτρικών συσκευών

Την επιβολή προστίμου ύψους 278.648 ευρώ στην επιχείρηση μεγάλων/λευκών οικιακών ηλεκτρικών συσκευών Πυραμίς Μεταλλουργία, κατόπιν Διαδικασίας Διευθέτησης Διαφορών (ΔΔΔ), ανακοίνωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού.



Έφοδος Επιτροπής Ανταγωνισμού στις τράπεζες: Έψαξαν μέχρι και τις τσάντες των τραπεζιτών

Μέχρι και τις προσωπικές τσάντες και τους χαρτοφύλακες των τραπεζιτών ερεύνησαν τα κλιμάκια της Επιτροπής Ανταγωνισμού που σήμερα έκαναν έφοδο στα γραφεία της διοίκησης των τραπεζών Εθνική, Eurobank, Alpha, Πειραιώς και Attica, καθώς και στην Ελληνική Ενωση Τραπεζών.



ΣτΕ: Δεύτερο «όχι» στη Θάνου για την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Έχασε, όπως ήταν αναμενόμενο, τη δεύτερη δικαστική μάχη με την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η τέως πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου, καθώς απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής, όπως απορρίφθηκαν παράλληλα και οι αιτήσεις αναστολών της τέως αντιπρόεδρου της εν λόγω Επιτροπής Άννας Νάκου, όπως και των δυο μελών της Νικολάου Ζευγώλη και Ιωάννη Παύλοβιτς.



Η Βασιλικη Θάνου αρνείται να παραστεί στην τελετή παράδοσης-παραλαβής της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Η Βασιλική Θάνου αρνείται να παραστεί στην τελετή παράδοσης-παραλαβής της Επιτροπής Ανταγωνισμού.



Τέλος και τυπικά η Βασιλική Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Εκδόθηκαν οι διαπιστωτικές πράξεις που προβλέπουν ότι η πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου και τρία άλλα στελέχη της επιτροπής εμπίπτουν στις διατάξεις του νέου νόμου και συνεπώς δεν είναι δυνατόν να παραμείνουν στις θέσεις τους, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.



Γεωργιάδης: Η Θάνου θα φύγει θέλει δεν θέλει

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε τη κα Θάνου ότι με κομματικά κριτήρια διορίστηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού έχοντας την προκλητική εύνοια του πρωθυπουργού, ενώ προανήγγειλε την έκδοση διαπιστωτικής πράξης σε περίπτωση που δεν παραιτηθεί.