Η επιτραπέζια ελιά και τα μυστικά της
3
Νοεμβρίου
2018
- 10:48
Τελευταία τροποποίηση στις 3 Νοεμβρίου, 2018 - 10:48
Όλες οι ελιές μπορούν να γίνουν επιτραπέζιες, ωστόσο το μέγεθος του καρπού και η ποικιλία υποδεικνύουν ποιες είναι καταλληλότερες. Οι βασικές βρώσιμες ποικιλίες είναι οι χονδροελιές Αμφίσσης και Βόλου, οι Καλαμών, οι πράσινες Χαλκιδικής και οι θρούμπες.
Πώς γίνεται η επεξεργασία τους;
Υπάρχουν δύο τρόποι επεξεργασίας των βρώσιμων ελιών: