Κυριακή 23 Αυγούστου 2026 -

επιστροφή ενοικίου



Επιστροφή ενοικίου: Τα λάθη που πρέπει να διορθώσουν οι ενοικιαστές

Χιλιάδες ενοικιαστές κινδυνεύουν να χάσουν μέρος ή ακόμα και ολόκληρη την επιστροφή ενοικίου που αναμένεται να καταβληθεί τον Νοέμβριο, λόγω λαθών ή παραλείψεων στη φορολογική τους δήλωση.



Σήμερα η καταβολή της επιστροφής του ενοικίου. Ποιους δικαιούχους αφορά

Σήμερα Πέμπτη, θα καταβληθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων οι τελευταίες επιστροφές του επιδόματος ενοικίου για το 2025.



Ολοκληρώνεται την Πέμπτη η καταβολή της επιστροφής ενοικίου. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Αύριο Πέμπτη, αναμένεται να ολοκληρωθεί η καταβολή της επιστροφής ενοικίου στους δικαιούχους που υπέβαλαν τραπεζικά στοιχεία ή προχώρησαν σε διορθώσεις δηλώσεων μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.

Να σημειωθεί πώς περίπου 24.000 δικαιούχοι δεν έχουν λάβει την επιστροφή λόγω έλλειψης έγκυρου IBAN.



Μέχρι αύριο η προθεσμία υποβολής διορθωτικών δηλώσεων για την επιστροφή ενοικίου

Η προθεσμία για την υποβολή διορθωτικών δηλώσεων σχετικά με την επιστροφή ενοικίου λήγει αύριο (30/12) και όσοι δεν κινηθούν εγκαίρως δεν θα έχουν δεύτερη ευκαιρία για νέο υπολογισμό της ενίσχυσης.



Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία για διορθώσεις στην πλατφόρμα επιστροφής ενοικίου

Οι ενοικιαστές που έλαβαν μέρος της επιστροφής ενοικίου ή και καθόλου, έχουν προθεσμία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου προκειμένου να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση στην ΑΑΔΕ.

Όσες τροποποιητικές δηλώσεις υποβληθούν έως τις 12 Δεκεμβρίου θα οδηγήσουν σε πληρωμή έως τις 30 Δεκεμβρίου, ενώ όσες υποβληθούν έως τις 30 Δεκεμβρίου θα εξοφληθούν έως τις 15 Ιανουαρίου 2026.



Πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο: «Προτεραιότητα μας η καθημερινότητα των πολιτών. Αύριο η επιστροφή ενοικίου σε πάνω από 1 εκατ. ενοικιαστές». Βίντεο

Συνεδρίασε το Υπουργικό Συμβούλιο, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να αναφέρεται κατά την εισήγησή του στην επιστροφή ενοικίου, αλλά και στη χθεσινή συμφωνία για την ενίσχυση των συλλογικών συμβάσεων.