Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 -

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΚΡΟΝ ΕΛΛΑΔΑ



Η συνομιλία Τσίπρα-Μακρόν όταν έκλεισαν οι κάμερες

Με κάθε επισημότητα έγινε δεκτός χθες ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν.

Εκτός από τις επίσημες δηλώσεις και τις ομιλίες μπροστά στις κάμερες έχει ενδιαφέρον μια ερώτηση που έκανε ο κ. Μακρόν στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου όταν έκλεισαν οι κάμερες και βρέθηκαν οι δυο τους.



Στα ελληνικά μίλησε ο Μακρόν!

Στα ελληνικά ο Μακρόν!

"Σε αυτό το μέρος οι αθηναίοι επινόησαν την Δημοκρατία. Το γεγονός ότι παίρνω τον λόγο εδώ στο ίδιο μέρος ενώπιον σας, το ξέρω, είναι ένα πολύ μεγάλο προνόμιο,. Γι' αυτό ευχαριστώ θερμά την κυβέρνηση και τις Αρχές αλλά ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που μεκάλεσε να μιλήσω από εδώ" είπε στα ελληνικά ο Εμανουέλ Μακρόν!



Κάτω από την Ακρόπολη ήπιαν καφέ Μπριζίτ-Μπέτυ

Η Μπέτυ Μπαζιάνα και η Μπριζίτ Τρονιέ είχαν την ευκαιρία κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης να απολαύσουν και ένα καφέ. 



Μπριτζίτ Μακρόν από την Ακρόπολη: Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε στην Αθήνα

Τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης επισκέφτηκε η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας Μπριτζίτ Μακρόν, συνοδευόμενη από τη σύντροφο του Αλέξη Τσίπρα, Μπέτυ Μπαζιάνα.



Αλλαξε παπούτσια η Μπριζίτ για να ανέβει στην Ακρόπολη

Στην Ακρόπολη βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Μπριζίτ Μακρόν συνοδευόμενη από τη σύντροφο του πρωθυπουργού Μπέτυ Μπαζιάνα.

Της Πέπης Οικονομάκη

«Είναι η πρώτη μας επίσκεψη στην Ελλάδα κι αυτό είναι σημαντικό. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε στην Αθήνα», είπε η κυρία Μακρόν στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή της στον αρχαιολογικό χώρο.



Το απρόοπτο στη συνάντηση Μακρόν-Τσίπρα (βίντεο)

Η συνάντηση του Εμανουέλ Μακρόν με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, είχε ένα… απρόοπτο!

Ο Αλέξης Τσίπρας, λοιπόν, υποδέχτηκε τον Γάλλο πρόεδρο στην πρωθυπουργική κατοικία. Αμέσως οι δυο τους ανέβηκαν τα σκαλιά και ίσως λόγω αμηχανίας κατευθύνθηκαν άμεσα στα… ενδότερα!