Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

επικουρικές συντάξεις



Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Δείτε αναλυτικά πότε πληρώνονται ανά ταμείο

Στις 21 Αυγούστου ξεκινά η καταβολή των συντάξεων του Σεπτεμβρίου 2020, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020.



Επικουρικές συντάξεις: Νωρίτερα η πληρωμή τους λόγω εορτών - Η νέα ημερομηνία

Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις Ιανουαρίου του 2020 του Δημοσίου και του ΕΤΕΑΕΠ, σύμφωνα με αποφάσεις του υφυπουργού Οικονομικών, Αποστόλου Βεσυρόπουλου και του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση.



Έφη Αχτσιόγλου: Στα τέλη Ιουλίου τα αναδρομικά του ΑΚΑΓΕ από τις επικουρικές συντάξεις

Με τις συντάξεις του Αυγούστου, δηλαδή στα τέλη του Ιουλίου, πρόκειται να γίνει η επιστροφή των αναδρομικών που προέκυψαν στις επικουρικές συντάξεις, λόγω της λανθασμένης παρακράτησης υπέρ του λογαριασμού Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ), χωρίς την ανάγκη υποβολής αίτησης από την πλευρά των συνταξιούχων.



Αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις από αρχές Μαΐου - Ποιοι και πόσα θα λάβουν - Αναλυτικοί πίνακες με τα αναδρομικά ποσά

Αυξημένες επικουρικές συντάξεις θα λάβουν την Πέμπτη 3 Μαΐου, περίπου 220.000 συνταξιούχοι καθώς το υπουργείο Εργασίας και το ΕΤΕΑΕΠ αποφάσισαν να υπολογίσουν στα πραγματικά ποσά σύνταξης τις εισφορές υπέρ ΑΚΑΓΕ, που λανθασμένα παρακρατούσε από το καλοκαίρι του 2016 και μετά.



Αποκαλυπτικά πορίσματα: 2.305 επικουρικές συντάξεις δόθηκαν παράνομα

2.305 επικουρικές συντάξεις φαίνεται πως βγήκαν παράνομα και πρέπει να επιστραφούν διαπιστώνουν δύο πορίσματα εσωτερικού ελέγχου στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ).



Μειωμένες κατά 80% οι επικουρικές συντάξεις!

Μειωμένες έως 80% είναι οι επικουρικές συντάξεις που έφθασαν πλέον στα 160  ευρώ κατά μέσο όρο, όπως τονίζει το Ενιαίο  Δίκτυο Συνταξιούχων.