Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

επιχειρήσεων



ΑΑΔΕ: Nέα υπηρεσία για την αναζήτηση στοιχείων μητρώου επιχειρήσεων

Σε παραγωγική λειτουργία τέθηκε η διαδικτυακή υπηρεσία «Αναζήτηση Βασικών Στοιχείων Μητρώου Επιχειρήσεων», στον δικτυακό τόπο www.aade.gr (στην ενότητα «Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις» – «Φορολογικές Υπηρεσίες»).



Κίνα: Μέτρα για την μείωση κόστους των επιχειρήσεων το 2018

Το Πεκίνο προγραμματίζει να προχωρήσει στην υλοποίηση περισσότερων μέτρων μέσα στο 2018, προκειμένου να μειώσει το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων, σύμφωνα με την αρμόδια επιτροπή ανάπτυξης και ανασυγκρότησης (NDRC).



ΕΚΤ: Σταθερό το κόστος δανεισμού επιχειρήσεων και νοικοκυριών τον Σεπτέμβριο

Σταθερό παρέμεινε το μέσο κόστος δανεισμού επιχειρήσεων και νοικοκυριών της Ευρωζώνης τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).



Νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανάρτησε την Τετάρτη σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο που αφορά την ρύθμιση του «επαγγέλματος του διαχειριστή αφερεγγυότητας». 

Το ν/σ μεταφράζεται σε μια νομοθετική κίνηση για εξωδικαστικό συμβιβασμό των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων.



Βρετανία: 250 ηγετικά στελέχη επιχειρήσεων υπέρ του Brexit

Στο πλευρό της εκστρατείας υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ τάχθηκαν 250 ηγετικά στελέχη επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας HSBC, όπως ανακοίνωσε χθες η οργάνωση Vote Leave, ελπίζοντας να ανατρέψει τη γενική εκτίμηση ότι ο επιχειρηματικός κόσμος στο Ηνωμένο Βασίλειο τάσσεται υπέρ της παραμονής.



Το ΥΠΕΞ στηρίζει ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό

To Yπουργείο Εξωτερικών, μέσω της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Σχέσεων, προωθεί και στηρίζει τις προσπάθειες και δράσεις των ελληνικών φορέων και επιχειρήσεων στο εξωτερικό.