Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

επίδομα ενοικίου



30.738 μέχρι τώρα οι αιτήσεις για το επίδομα ενοικίου

Συνολικά 30.738 αιτήσεις (σύνολο δικαιούχων 76.893) έχουν ήδη εγκριθεί για τη χορήγηση του επιδόματος ενοικίου, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ ΑΕ), σήμερα το μεσημέρι.



Επίδομα ενοικίου: Εν αναμονή των αιτήσεων

Το επίδομα θα δοθεί αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου στους δικαιούχους, ενώ, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, η πλατφόρμα για το επίδομα ενοικίου αναμένεται να ανοίξει την επόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, το ποσό του επιδόματος ενοικίου για τα νοικοκυριά που πληρούν τα κριτήρια χορήγησης, διαμορφώνεται, ως εξής:



Θ. Φωτίου: Εντός εβδομάδος διαθέσιμη η πλατφόρμα για το επίδομα ενοικίου

«Μέσα σε αυτήν την εβδομάδα, θα ανακοινωθεί το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα των αιτήσεων για το επίδομα ενοικίου», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, σημειώνοντας πως θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ωρών ή ημερών.



Επίδομα ενοικίου: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις σας

Μέσα στις επόμενες ημέρες αρχίζει η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων για το επίδομα ενοικίου, όπως εξήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, στη συνέντευξη Τύπου για τα προνοιακά προγράμματα που αναπτύσσει ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης το 2019.



Στο φως της δημοσιότητας το επίδομα ενοικίου: Από 70 έως 210 ευρώ

Το ποσό του επιδόματος ενοικίου - στέγασης αλλά και στον αριθμό των δικαιούχων ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο που βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη ο Αλέξης Τσίπρας.



Επίδομα ενοικίου: Ποιος θα το λάβει και με τι κριτήρια

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η έναρξη της διαδικασίας για να χορηγηθεί το φετινό πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου σε 300.000 δικαιούχους με αναδρομική ισχύ από 1.1.2019. Οι αιτήσεις για το επίδομα ενοικίου θα υποβάλλονται σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία είναι ήδη έτοιμη και προσομοιάζει σε αυτή του ΚΕΑ και του Κοινωνικού Μερίσματος.