Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

επιδημία χολέρας



Τουλάχιστον 14 νεκροί από επιδημία χολέρας στη βορειοανατολική Νιγηρία

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι πιστεύεται ότι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας επιδημίας χολέρας, ενώ άλλοι σχεδόν 400 άνθρωποι οι οποίοι φαίνεται πως μολύνθηκαν εισήχθησαν σε νοσοκομεία την τρέχουσα εβδομάδα στη Μαϊντουγκούρι, πρωτεύουσα της πολιτείας Μπόρνο της βορειοανατολικής Νιγηρίας, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της Πολιτείας.



Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας για την επιδημία χολέρας που μαστίζει την Ζάμπια

Ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος ο Β΄, ενημερωθείς διεξοδικά από τον Σεβασμ. Μητροπολίτη Ζάμπιας και Μαλάουι κ.Ιωάννη, για την επιδημία χολέρας που μαστίζει τη Ζάμπια, εκφράζει την συμπαράστασή του προς αυτόν, το σύνολο των Αφρικανών αδελφών της χώρας αυτής, ως επίσης και στις Κοινότητες των Ελλήνων Ομογενών, που διαβιούν εκεί.



Υεμένη: Θερίζει η επιδημία χολέρας, 23.500 κρούσματα, 242 θάνατοι μέσα σε τρεις εβδομάδες

Η επιδημία χολέρας που σοβεί στην Υεμένη από τα τέλη Απριλίου, προκάλεσε 242 θανάτους και 23.425 κρούσματα στην εμπόλεμη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), που εκτιμά ότι μπορεί να εμφανιστούν έως και 250.000 κρούσματα μέσα στους επόμενους έξι μήνες. 



Σε συναγερμό η Σομαλία για επιδημία χολέρας

Τουλάχιστον 25.000 άνθρωποι στη Σομαλία έχουν πληγεί από τη χολέρα ή από οξεία διάρροια, ενώ, παράλληλα, τα θύματα της επιδημίας αναμένεται να διπλασιαστούν τους επόμενους μήνες «μέχρι το καλοκαίρι», με βάση τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σήμερα.



Ο εμφύλιος έφερε επιδημία χολέρας στην Υεμένη

Η επιδημία χολέρας, η οποία πλήττει την εμπόλεμη Υεμένη από την Παρασκευή, παραμένει περιορισμένη στην πρωτεύουσα Σαναά, όπου έχουν επιβεβαιωθεί 11 κρούσματα αλλά όχι θάνατοι, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).