Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

Επαναπατρισμός



Επέστρεψε στην Κύπρο εικόνα του Ένθρονου Χριστού – Κλάπηκε από κατεχόμενη εκκλησία

Επέστρεψε στην Κύπρο η δεσποτική εικόνα του Ένθρονου Χριστού, η οποία χρονολογείται στα τέλη του 15ου ή στις αρχές του 16ου αιώνα και προέρχεται από την κατεχόμενη Εκκλησία του Αντιφωνητή στην Καλογραία της επαρχίας Κερύνειας.Η Εκκλησία της Κύπρου, η οποία εντόπισε την εικόνα σε δημοπρασία στο εξωτερικό, μετά από πληροφορίες του Διευθυντή του Μουσείου Κύκκου Στυλιανού Π



Στην Ελλάδα επαναπατρίζονται 26 αρχαία αντικείμενα από την Αυστρία

Τελετή επαναπατρισμού είκοσι έξι αρχαίων αντικειμένων που είχαν απομακρυνθεί παρανόμως από την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της γερμανικής Κατοχής, πρόκειται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 στα γραφεία της Ελληνικής Πρεσβείας στη Βιέννη.



ΕΛΑΣ: Επαναπατρίστηκαν 1.299 αλλοδαποί τον Αύγουστο

Τον Αύγουστο, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της αστυνομίας για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης, 1.299 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων που προέρχονται συνολικά από όλη την επικράτεια, επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους.



Ν. Κορέα: Επαναπατρίστηκαν έξι Βορειοκορεάτες ψαράδες που είχαν διασωθεί το Σάββατο

Στην πατρίδα τους επέστρεψαν οι έξι Βορειοκορεάτες που είχαν διασωθεί το Σάββατο στα ανοιχτά των ανατολικών ακτών της Βόρειας Κορέας, από την Ακτοφυλακή και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας, η Πιονγιάνγκ δεν ανταποκρίθηκε σε σχετικές προσπάθειες για επικοινωνία.



Επαναπατρισμός για τμήμα μαρμάρινης σαρκοφάγου του 200 μ.Χ.

Στην Ελλάδα επιστρέφει από τις ΗΠΑ, το τμήμα της μαρμάρινης σαρκοφάγου, που είχε κλαπεί το 1988 και για 30 χρόνια ταξίδεψε σε Ευρώπη και Αμερική. Κατασχέθηκε τον Ιανουάριο από γκαλερί του κεντρικού Μανχάταν στη Νέα Υόρκη, όπου εκτίθετο ως κεντρικό κομμάτι έκθεσης.



Επαναπατρίζονται σήμερα τα λείψανα των πεσόντων του Νοράτλας

Ο υπουργός εθνικής άμυνας Πάνος Καμμένος και ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης θα παραλάβουν σήμερα τα λείψανα των πεσόντων καταδρομέων, που επέβαιναν στο αεροσκάφος «Νοράτλας - Νίκη 4», που καταρρίφθηκε από φίλια πυρά την 21η Ιουλίου 1974 στη Λευκωσία.