Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ



Προς παράταση ενός μήνα στην προθεσμία εγκατάστασης των POS από τους επαγγελματίες

Την πρόθεση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών να δώσει παράταση ενός μήνα για την υποχρεωτική εγκατάσταση των POS από τους επαγγελματίες γνωστοποίησε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και το γενικό γραμματέα Δημήτρη Γαβαλάκη.



Αλλάζουν οι εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες - Οι τρεις βαθμίδες

Τρεις βαθμίδες εισφορών από 180 ευρώ έως 260 ευρώ/μήνα, προβλέπονται στο υπό σχεδίαση νέο καθεστώς υπολογισμού των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίες θα κλιμακώνονται ανάλογα με τα έτη ασφάλισης του κάθε επαγγελματία.

 

Επέκταση των 120 δόσεων και για επαγγελματίες με οφειλές πάνω από 50.000 ευρώ

Σε επόμενη φάση θα δει το υπουργείο Οικονομικών το αίτημα για αύξηση των δόσεων όσον αφορά τα χρέη που έχουν φυσικά πρόσωπα, δήλωσε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας σε εκδήλωση για το εξωδικαστικό μηχανισμό.



Διπλό χαράτσι σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες για τις εισφορές του 2018

Διπλή επιβάρυνση θα υποστούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες που δήλωσαν υψηλότερο εισόδημα το 2016 έναντι του 2015, καθώς θα  πρέπει να πληρώσουν τις επιπλέον εισφορές που οφείλουν για το 2017, από τον Απρίλιο μέχρι τον Αύγουστο συγχρόνως με τις τρέχουσες, οι οποίες σημειωτέον θα είναι «φουσκωμένες» βάσει του νέου τρόπου υπολογισμού.



Οι 58 νέες κατηγορίες επαγγελματιών που πρέπει να βάλουν POS εντός 3 μηνών

Προθεσμία τριών μηνών από σήμερα να εγκαταστήσουν αυτόματα μηχανήματα (POS) για συναλλαγές με κάρτες, παρέχεται σε 58 νέες κατηγορίες επαγγελματιών.