Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

ΕΟΔΥ



ΕΟΔΥ: Πέντε θάνατοι από covid-19, οκτώ διασωληνωμένοι – Ένας νεκρός από γρίπη

Στα ίδια με την προηγούμενη εβδομάδα επίπεδα παραμένει η θετικότητα του SARS-CoV2 στην κοινότητα, ενώ οι νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία, οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι από λοίμωξη covid-19 καταγράφουν μείωση.



ΕΟΔΥ: Αναλυτικές οδηγίες για την ασφαλή κατανάλωση θαλασσινών κατά τη διάρκεια της νηστείας

Ο ΕΟΔΥ, με αφορμή τη νηστεία της Σαρακοστής κατά τη διάρκεια της οποίας πολλοί επιλέγουν να μην καταναλώνουν τρόφιμα ζωικής προέλευσης όπως κρέας, ψάρι, γαλακτοκομικά και αυγά, αλλά τροφές όπως δημητριακά, όσπρια, φρούτα, λαχανικά, μαλάκια και οστρακοειδή, εξέδωσε χρήσιμες συμβουλές.



ΕΟΔΥ: 12 νεκροί από κορονοϊό και δύο νεκροί από γρίπη

Σε υψηλά επίπεδα συνεχίζεται η δραστηριότητα της γρίπης στην κοινότητα και αυτή την εβδομάδα (26 Φεβρουαρίου-3 Μαρτίου), με 3 νέα κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ και 2 νέοι θάνατοι. Σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ όλοι οι δείκτες του κορονοϊού καταγράφουν μείωση.



ΕΟΔΥ: 21 νεκροί από κορονοϊό – Τέσσερις από γρίπη

Συνολικά 21 είναι οι θάνατοι από κορονοϊό στην Ελλάδα,την εβδομάδα 12-18 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα Πέμπτη (22/02) κατά την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης αναπνευστικών λοιμώξεων, ενώ τέσσερις είναι οι νεκροί από τη γρίπη.



ΕΟΔΥ: Αυξήθηκαν τα κρούσματα και οι εισαγωγές – 62 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα

Σημαντική αύξηση καταγράφουν τα κρούσματα των ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος (SARS-CoV-2, ιοί γρίπης και αναπνευστικός συγκυτιακός ιός – RSV), σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για το διάστημα 18-24 Δεκεμβρίου.



ΕΟΔΥ: Πρώτος θάνατος από στρεπτόκοκκο Α στην Ελλάδα

Το πρώτο περιστατικό θανάτου από στρεπτόκοκκο Α, καταγράφηκε στη χώρα μας, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Τι αναφέρει