Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Έντι Ράμα



Der Spiegel: «Σκάνδαλο» σε πτήση με τον Έντι Ράμα, δεν φόραγε μάσκα και φώναξαν την αστυνομία

Για «σκάνδαλο» σε πτήση της Lufthansa που επέβαινε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, κάνει λόγο το Der Spiegel, κατά τη διάρκεια του τέταρτου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού.Στο δημοσίευμα σημειώνεται πως ο Έντι Ράμα αρνήθηκε να φορέσει μάσκα, ενώ μετά από αψιμαχία, απομακρύνθηκε συνοδεία αστυνομίας.



Εκλογές στην Αλβανία: Ακραία πόλωση, μποϊκοτάζ και φόβοι για επεισόδια

Μέσα σε έντονα φορτισμένο κλίμα προσέρχονται σήμερα στις κάλπες οι ψηφοφόροι στην Αλβανία για τις δημοτικές εκλογές σε μια αναμέτρηση που δεν έχει προηγούμενο στην πρόσφατη ιστορία της χώρας.



Επικοινωνία Τσίπρα - Ράμα στη «σκιά» των αλβανικών προκλήσεων εις βάρος των ομογενών της Χειμάρρας

Με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα επικοινώνησε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ ακόμα δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος από τις προκλητικές ενέργειες της αλβανικής κυβέρνησης με τις περιουσίες της ελληνικής μειονότητας.



Πρωτοφανής πολιτική κρίση στην Αλβανία - Παραιτήθηκαν 43 βουλευτές της αντιπολίτευσης - Πέφτει ο Ράμα;

Μετά τη μεγάλη διαδήλωση του Σαββάτου η αντιπολίτευση υπό την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος αποφάσισε σήμερα ριζοσπαστική κλιμάκωση της πολιτικής ρήξης προκειμένου ανοίξει τις διαδικασίες για λήξη της κοινοβουλευτικής περιόδου και νέες πρόωρες εκλογές.



Ανοίγουν άλλο θέμα τώρα με την Αλβανία για τα σύνορα

 Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, για τις δηλώσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ότι σήμερα συζητά με την Ελλάδα τα σύνορα και ότι ανάλογες συζητήσεις πρέπει να γίνουν για την ευρύτερη περιοχή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



Έντι Ράμα: "Σωστό βήμα η υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών"

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Αλβανός πρωθυπουργός  στην DW, δεν μίλησε μόνο για πολιτική αλλά και για ζωγραφική μιας και οι σπουδές του ήταν στο πεδίο της τέχνης.  «Απολύτως σωστό βήμα» χαρακτηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα. σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Deutsche Welle.