Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 -

ενταξιακές διαπραγματεύσεις



Βέμπερ: Τέλος οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία αν εκλεγώ πρόεδρος της Κομισιόν

Την υπόσχεση πως εάν εκλεγεί πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα υποστηρίξει το τέλος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, έδωσε σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος στις αρχές της εβδομάδας ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για το αξί



Γκάμπριελ: Η ΕΕ πρέπει να σταματήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, δήλωσε σήμερα σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να σταματήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, εξαιτίας των παραβιάσεων ανθρώπινων δικαιωμάτων, στις οποίες προβαίνει η Άγκυρα.  



Ευρωβουλευτές ζητούν το «πάγωμα» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας

Το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία ζήτησαν σήμερα οι επικεφαλής των δύο μεγαλύτερων πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις της τουρκικής κυβέρνησης κατά της Γερμανίας και της Ολλανδίας, για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων για το τουρκικό δημοψήφισμα.
 



Βέμπερ: Να σταματήσουν μεσοπρόθεσμα οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών είναι «ιδιαίτερα ανησυχητικές» και είναι σημαντικό να ηρεμήσει η κατάσταση. «Μετά από αυτήν την οξεία φάση πρέπει να οργανωθούν εκ νέου οι σχέσεις με την Τουρκία».