Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

ένοπλες δυνάμεις



Δένδιας: Την εθελοντική στράτευση των γυναικών εξετάζει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Την ενεργοποίηση του νόμου του 705/1977 περί στρατεύσεως Ελληνίδων εξετάζει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως ανέφερε σήμερα, σε εκδήλωση του ΓΕΕΘΑ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

«Η μεγάλη, η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας πιστεύει στον στρατό των πολιτών. Πιστεύει πάρα πολύ στον ένοπλο πολίτη» τόνισε ο κ. Δένδιας.



Δημιουργία θόλου antidrone για τις Ένοπλες Δυνάμεις προανήγγειλε ο Δένδιας

Τη δημιουργία «ενός θόλου antidrone για τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας» εξήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, μιλώντας σήμερα, Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, στην τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού «Θράκη» από τον αντιστράτηγο Δημόκριτο Κωνσταντάκο στον αντιστράτηγο Σταύρο Παπασταθόπουλο.



Δένδιας: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να εξελιχθούν και το 2030 να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις»

Στην τελετή παράδοσης-παραλαβής διοίκησης της 1ης Στρατιάς που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λάρισα παρευρέθη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε με τη δέουσα επισημότητα στον αύλειο χώρο του Στρατοπέδου της 1ης Στρατιάς, όπου ο αντιστράτηγος και απελθών διοικητής Ιωάννης Τσιόπλος παρέδωσε τα ηνία στον αντιστράτηγο Δημόκριτο Κωνσταντάκο.



Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις- από σήμερα Τετάρτη έως και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου- για τον θανάσιμο τραυματισμό εν ώρα καθήκοντος του επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, χειριστή του αεροσκάφους τύπου Τ-2E Buckeye, που κατέπεσε μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, στις 11;28 το πρωί, κατά τη διάρ



ΥΦΕΘΑ Α.Στεφανής: Στο Φαρμακονήσι και στους Λειψούς

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής υποδέχθηκε το νέο έτος, μαζί με τα στελέχη και τους στρατευσίμους, στο επιτηρητικό φυλάκιο στο Φαρμακονήσι.

Σήμερα, Πρωτοχρονιά, επισκέφθηκε τους Λειψούς, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Φώτη Μάγγο, παρακολούθησαν τη δοξολογία και συνομίλησε με εθνοφύλακες του νησιού.



Χ.Ακάρ κατά Ελλάδος: «Αγοράστε όσα αεροσκάφη & υποβρύχια θέλετε - Δεν σας αρκούν»

Η Άγκυρα από ότι φαίνεται δεν άφησε ασχολίαστο το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας, καθώς ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ προχώρησε σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λιβύη.