Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

εναέριος χώρος

 

Συμφωνία Μπορίσοφ - Ζάεφ: Η Βουλγαρία θα αναλάβει την αστυνόμευση του εναέριου χώρου των Σκοπίων

Την αστυνόμευση του εναέριου χώρου των Σκοπίων πρόκειται να αναλάβει η Βουλγαρία.

Πιο συγκεκριμένα, έπειτα από συνάντηση που είχαν ο Βούλγαρος πρωθυπουργός και ο Σκοπιανός ομόλογός του, Ζόραν Ζάεφ, ο Μπόικο Μπορίσοφ επιβεβαίωσε ότι η Πολεμική Αεροπορία της χώρας του θα αναλάβει την αστυνόμευση του εναέριου χώρου των Σκοπίων.



Πρώτη πτήση ελληνικού F-16 πάνω από τα Σκόπια

Η πρώτη δοκιμαστική πτήση ελληνικού μαχητικού αεροσκάφους πάνω από τα Σκόπια πραγματοποιήθηκε σήμερα. Όπως αναφέρει το republika.mk, στο πλαίσιο ελέγχου του εναέριου χώρου της γειτονικής χώρας από το ΝΑΤΟ, έγινε σήμερα το πρωί η πρώτη πτήση ελληνικού F-16. 



Νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά

Σε έξι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν πέντε τουρκικά αεροσκάφη τη Δευτέρα, σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Τα τουρκικά αεροσκάφη - F-16 και T-38 - προέβησαν, επίσης σε τρεις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Δύο τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα.



Δεν σταματούν οι παραβιάσεις στο Αιγαίο

17 παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο έκαναν σήμερα δύο οπλισμένα τουρκικά μαχητικά F-16.

Τα τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επίσης μία παράβαση Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (παραβιάσεις χωρίς παραβάσεις ΚΕΚ δεν γίνονται) ενώ όλα αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά μαχητικά επιφυλακής.



Μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο

27 παραβιάσεις έκαναν τέσσερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη σήμερα, στο Βορειοανατολικό και Κεντρικό Αιγαίο.

Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία πετούσαν σε δύο σχηματισμούς των δύο, προέβησαν επίσης σε μία παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.