Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Έμπολά



Έκλεισε τα σύνορα με το Κονγκό η Ρουάντα λόγω του Έμπολα

Η Ρουάντα έκλεισε τα σύνορά της με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό την επομένη του θανάτου στην Γκόμα δεύτερου θύματος της επιδημίας Έμπολα και τον εντοπισμό τρίτου κρούσματος σε αυτό τον μεγάλο εμπορικό κόμβο στα σύνορα με τη Ρουάντα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η προεδρία της ΛΔ Κονγκό.



Δραματική προειδοποίηση για τις μεγάλες επιδημίες θανατηφόρων ασθενειών

Ο κόσμος εισέρχεται σε μια «νέα φάση» στην οποία οι μεγάλες επιδημίες θανατηφόρων ασθενειών, όπως αυτή του ιού Έμπολα, θα αποτελούν κανονικότητα, προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).



Ο ιός Έμπολα "ξαναχτυπά": Πάνω από 500 οι νεκροί στο Κονγκό

Η επιδημία αιμορραγικού πυρετού που προκαλεί ο ιός Έμπολα έχει στοιχίσει τη ζωή σε 502 ανθρώπους μέσα σε έξι μήνες στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας το βράδυ της Παρασκευής. «Συνολικά, έχουν καταγραφεί 502 θάνατοι», ενώ «271 άνθρωποι ιάθηκαν», διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας σε ενημερωτικό του δελτίο.



Συναγερμός στην Ευρώπη από κρούσμα Έμπολα

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι σουηδικές υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό ύποπτου κρούσματος του ιού Έμπολα .

Σε ανακοίνωσή τους, οι αρχές διευκρινίζουν ότι ο ασθενής, ο οποίος ενδέχεται να έχει προσβληθεί από τον θανατηφόρο ιό, βρίσκεται σε καραντίνα σε νοσοκομείο της Ουψάλα.



Ξεπέρασαν τους 200 οι νεκροί από τον Έμπολα στο Κονγκό

Σε περισσότερους από 200 ανήλθαν οι νεκροί από τον ιό Έμπολα στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, ανακοινώθηκε από τις υγειονομικές αρχές της χώρας.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της χώρας, συνολικά 291 κρούσματα του ιού Έμπολα έχουν επιβεβαιωθεί στην ΛΔ Κονγκό και έχουν καταγραφεί 201 θάνατοι.



Κονγκό: 55 οι νεκροί από την επιδημία αιμορραγικού Έμπολα

Μακραίνει συνεχώς ο κατάλογος των θυμάτων από την επιδημία αιμορραγικού πυρετού Έμπολα στο Κονγκό. Ο νεώτερος απολογισμός κάνει λόγο για 55 νεκρούς στο ανατολικό τμήμα της χώρας. 

Πέντε νέοι θάνατοι καταγράφηκαν στην περιοχή Μαμπαλάκο-Μανγκίνα, κοντά στο Μπένι, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές αργά το βράδυ της Δευτέρας.