Τρίτη 30 Απριλίου 2024 -

ελπε



ΤΑΙΠΕΔ: Δύο τελικά οι μνηστήρες για τα Ελληνικά Πετρέλαια

Το διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ απέκλεισε τα τρία από τα πέντε επενδυτικά σχήματα, που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου των Ελληνικών Πετρελαίων.

Η απόφαση ελήφθη, έπειτα από την αξιολόγηση των εκδηλώσεων ενδιαφέροντος, με το αιτιολογικό ότι τα συγκεκριμένα επενδυτικά σχήματα δεν πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στη Β' φάση του διαγωνισμού.



Πέντε οι «μνηστήρες» για τα ΕΛΠΕ

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη η διαδικασία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου συμμετοχής (από κοινού πώληση τουλάχιστον 50,1% από το ΤΑΙΠΕΔ και την Paneuropean Oil and Industrial Holdings S.A.) στην εταιρεία «Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.» (ΕΛΠΕ).



Πέθανε ο Άγγελος Στράνης, πρώην διευθυντής εταιρικών σχέσεων των ΕΛΠΕ

Τον Άγγελο Στράνη, υψηλόβαθμο στέλεχος του Ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων αποχαιρέτησαν χτες συγγενείς και φίλοι στην κηδεία του που τελέστηκε στις 12 το μεσημέρι στην Αγία Σοφία στο Ψυχικό.



Σύντομα υπογραφές ΕΛΠΕ, Total, Edison για το «μπλοκ 2» στο Ιόνιο

Σύντομα πρόκειται να υπογραφεί η σύμβαση με τα ΕΛΠΕ, την Total και την ιταλική Edison, για την παραχώρηση των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στο «μπλοκ 2» του Ιονίου Πελάγους, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος - Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.



Επίθεση με μπογιές στον πρόεδρο των ΕΛΠΕ

Επίθεση ομάδας αγνώστων με ρίψη μπογιών δέχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Βόλο ο πρόεδρος των Ελληνικών Πετρελαίων Στάθης Τσοτσορός, κατά την διάρκεια διάλεξης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με θέμα «Διοίκηση σε περιόδους αβεβαιότητας: Ο ενεργειακός τομέας κατά τη μετάβαση στη μετα-πετρελαϊκή εποχή».



ΕΛΠΕ: Επενδυτικό πρόγραμμα έως και 1 δισ.ευρώ την επομένη πενταετία

Την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος συνολικού ύψους 750 εκατ. έως 1 δισ. ευρώ από τον Όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων την επόμενη πενταετία, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος των ΕΛΠΕ κ. Ευστάθιος Τσοτσορός, στο Συνέδριο του ΙΕΝΕ.