Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

ελληνοτουρκικά σύνορα



2.900 αλλοδαποί πέρασαν παράνομα απο τον Έβρο σε ένα μήνα

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ μόνο το μήνα Απρίλιο πέρασαν τα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα 2.900 αλλοδαποί, αριθμός που αντιστοιχεί στο ήμισυ του συνολικού αριθμού αφίξεων στη χώρα μας το 2017 από την ίδια περιοχή.



10 συλλήψεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Συναγερμός έχει σημάνει στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας καθώς τουρκικός στρατός ψάχνει για υποστηρικτές του Γκιουλέν.



Συνεχίζεται η ροή παράτυπων μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα παρά την παγωνιά

Αψηφώντας τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στο Νομό Έβρο, με τον υδράργυρο να μην ξεπερνά τους 2 βαθμούς Κελσίου, τα παγωμένα νερά και την επικινδυνότητα του ποταμού Έβρου, αλλά και την συνεχή παρουσία των συνοριακών φυλάκων, οι διακινητές εξακολουθούν να επιχειρούν την προώθηση παράτυπων μεταναστών μέσω των ελληνοτουρκικών χερσαίων συνόρων.



Στα μέσα του έτους ξεκινά η κατασκευή του ΤΑΡ, λέει ο επικεφαλής του έργου

Στα μέσα του έτους θα ξεκινήσει η κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ στην Ελλάδα, ανέφερε ο διευθυντής του έργου για τη χώρα Ρίκαρντ Σκούφιας μιλώντας στο συνέδριο για την ενεργειακή αγορά που πραγματοποιείται στην Αθήνα.



Επιμένουν οι Γερμανοί για "μοίρασμα" του Αιγαίου: "Θέλουμε συντεταγμένη κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα"!

«Χρειαζόμαστε σε ό,τι αφορά την κατάσταση στο Αιγαίο μια συντεταγμένη κατάσταση στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας», επανέλαβε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφερόμενος στην ανάγκη να εμποδιστεί η δράση των διακινητών προσφύγων.