Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

ελληνικός τουρισμός



Συνεργασία Google - Κρήτης για τον Τουρισμό

 

Η Google και η Περιφέρεια Κρήτης ανακοίνωσαν  τη συνεργασία τους για την ανάπτυξη του τουρισμού στην Κρήτη όλο τον χρόνο, μέσω της ενίσχυσης των ψηφιακών δεξιοτήτων για τις τοπικές επιχειρήσεις και της ψηφιακής ανάδειξης του πολιτισμού



«Ύπουλο χτύπημα» των Βρετανών στον ελληνικό τουρισμό

Νέα ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε η βρετανική κυβέρνηση, με την οποία προειδοποιεί τους πολίτες της, που θα επισκεφθούν την Ελλάδα, σχολιάζοντας πρόσφατα γεγονότα στη χώρα μας, όπως τον ιό του Δυτικού Νείλου τις θερμές καλοκαιρινές ημέρες, τον σεισμό στην Κω, ενώ δεν αποκλείει ένα τρομοκρατικό χτύπημα. 
 



Οι επιπτώσεις του Brexit στον ελληνικό τουρισμό και τις εξαγωγές

«Το βάθος και το εύρος των συνεπειών του Brexit σαφώς θα εξαρτηθεί από την έκβαση των διαπραγματεύσεων που ξεκινούν μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε κάθε περίπτωση, ως ευρωπαϊκή επιχειρηματική κοινότητα, οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενους κινδύνους σε δύο επίπεδα».



Σκοτσέζικο ντους για τον ελληνικό τουρισμό το 2016

Με αντικρουόμενα στοιχεία κλείνει το 2016: Υπάρχει μια αξιοσημείωτη αύξηση των αφίξεων για 4η συνεχόμενη χρονιά μετά το 2012 που όμως συνοδεύεται από μια μείωση των εισπράξεων.



Στάση αναμονής στον ελληνικό τουρισμό

Αποστάσεις από όσους έσπευσαν να προβλέψουν ότι ο ελληνικός τουρισμός θα επωφεληθεί σε σημαντικό βαθμό από τις τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία, βασιζόμενοι στην εκτίμηση ότι θα υπάρξει μεγάλο κύμα ακυρώσεων κρατήσεων στη γείτονα χώρα.



Alpha Bank: Οι επιπτώσεις του Brexit στον ελληνικό τουρισμό

Εκτιμήσεις για τις επιπτώσεις που θα έχει το Brexit στον ελληνικό τουρισμό διατυπώνουν οι αναλυτές της Alpha Bank, στο εβδομαδιαίο δελτίο της τράπεζας.