Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ελληνικός Στρατός



Σαν σήμερα: Το 1912 ο ελληνικός Στρατός καταλαμβάνει την Φιλιππιάδα

1322: Ο σκωτσέζος στρατηγός Robert the Bruce, νικά το βασιλιά των Άγγλων, Εδουάρδο Β΄, στη Μάχη του Μπάιλαντ και ανακηρύσσει την ανεξαρτησία της Σκωτίας.



Μάχη της Δοϊράνης: Η συντριπτική και θριαμβευτική ελληνική νίκη κατά των Βουλγάρων

Η μάχη της Δοϊράνης είναι ακόμα μια ιστορική ελληνική επιτυχία στο πεδίο των μαχών του Β’ Βαλκανικού Πολέμου, όπου ο Ελληνικός Στρατός συνέτριψε τις αντίπαλες βουλγαρικές δυνάμεις, κάνοντας σημαντικό βήμα για την επιτυχή έκβαση των πολεμικών επιχειρήσεων.

 

Συναγερμός στον ελληνικό στρατό: Σοβαρός τραυματισμός ναρκαλιευτή!

Συναγερμός έχει σημάνει στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, καθώς τραυματίστηκε σοβαρά Αρχιλοχίας Μηχανικός, του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το ΓΕΣ, ο 37χρονος διακομίστηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσομομείο Αθηνών όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.



Το ηχηρό μήνυμα του Αλκιβιάδη Στεφανή στην Τουρκία

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την πλευρά της Τουρκίας, έστειλε από τη Θεσσαλονίκη ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.



Προκαλούν οι Αλβανοί εθνικιστές

Οι Αλβανοί  εθνικιστές δημιουργούν κλίμα φοβισμού προς τον αλβανικό λαό με αναρτήσεις στο Facebook ότι, τάχα, ο ελληνικός στρατός ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει ταραχές στη Βόρειο Ήπειρο, παρουσιάζοντας την φωτογραφίες που είναι από 2012- από βορειοηπειρώτες που υπηρετούσαν στον ελληνικό στρατό.