Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός



Σαν σήμερα ιδρύθηκε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Ο Ερυθρός Σταυρός είναι ένας διεθνής οργανισμός ανθρωπιστικού χαρακτήρα, ο οποίος ιδρύθηκε με σκοπό την προσφορά βοήθειας στα θύματα των πολέμων. Είναι μία από τις πρώτες μη κυβερνητικές οργανώσεις, και στις μέρες μας η μεγαλύτερη και σημαντικότερη, με δράση σε κάθε γωνιά του πλανήτη.



Μεγάλη μέρα για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό - Υπερψηφίστηκε η τροποποίηση του Καταστατικού

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα στη δύσκολη πορεία του εκσυγχρονισμού του πραγματοποίησε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ). 



Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: «Δεν λάβαμε καμία απόφαση αποβολής μας από την Διεθνή Ομοσπονδία»

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αρνείται ότι έχει λάβει σχετική απόφαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (Δ.Ο.Ε.Σ.) και ότι έχει αποβληθεί από αυτήν.

Αναλάβαμε ως εκλεγμένη Διοίκηση στις 3 Ιουνίου 2018 μετά από αρχαιρεσίες.



Εμβολιασμός 200 παιδιών προσφύγων στον Καταυλισμό της Ριτσώνας από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Το διήμερο 29 και 30 Ιουνίου 2016, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, εμβολίασε προσφυγόπουλα που διαμένουν προσωρινά στον  καταυλισμό προσφύγων στη Ριτσώνα.



Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: "Δράση για την προαγωγή της υγιεινής για τα παιδιά στο Κέντρο Διαχείρισης Προσφύγων Σκαραμαγκά"

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, σε συνεργασία με τον Ισπανικό Ερυθρό Σταυρό, ξεκίνησε την υλοποίηση προγράμματος σχετικού με την προαγωγή της υγιεινής σε παιδιά και ενήλικες πρόσφυγες που διαμένουν προσωρινά στο Τοπικό Κέντρο Διαχείρισης Προσφύγων Σκαραμαγκά. 



Χάθηκαν δεκάδες ανήλικα προσφυγόπουλα που ήρθαν στην Ελλάδα

Άγνωστη παραμένει η τύχη 80 έως 100 παιδιών που πέρασαν από την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνης Αυγερινός.