Κυριακή 12 Μαΐου 2024 -

ελληνικο σχολειο



Κατεδαφίζεται το ημιτελές ελληνικό σχολείο του Μονάχου

Με τις εργασίες κατεδάφισης του σκελετού ξεκινά η τελευταία πράξη του δράματος του νέου ελληνικού σχολείου του Μονάχου. Από σήμερα ο δήμος της βαυαρικής πρωτεύουσας ξεκινά με το ξήλωμα του ημιτελούς κτιρίου, που θα ολοκληρωθεί λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.



Το ιστορικό Ελληνικό Σχολείο στο Λονδίνο - Δείτε ΦΩΤΟ!

Το Ελληνικό Σχολείο της Αγίας Σοφίας Λονδίνου συνεχίζει σήμερα το, επι μακρά σειρά ετών, διδακτικό του έργο στην Ελληνική Παροικιακή Εκπαίδευση της Μ. Βρετανίας. Στο σχολείο λειτουργούν οι εξής τάξεις : Προδημοτική, Δημοτικό, GSSE και A Level. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ότι ο αριθμός των μαθητών που εγγράφεται αυξάνεται συνεχώς.



Ίμβρος: Ρίγη συγκίνησης - Άνοιξε το ελληνικό σχολείο μετά από 50 χρόνια

Μετά από μισό αιώνα σιωπής, τα σχολεία της Ίμβρου ξαναζωντάνεψαν.



Το κουδούνι θα χτυπήσει σε ελληνικό σχολείο στην Ίμβρο μετά από 40 χρόνια

Η έναρξη θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.

Το σχολείο για τα ελληνόπουλα στο νησί Ίμβρος της Τουρκίας θα ανοίξει τις πόρτες του στους μαθητές για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια.



Επαναλειτουργία ελληνικού σχολείου μετά από 51 χρόνια στην Ίμβρο

Επαναλειτουργεί μετά από 51 χρόνια το ελληνικό Γυμνάσιο και Λύκειο στην Ίμβρο μετά από την άδεια που έδωσε το υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας. Φέτος αναμένεται να εγγραφούν 8 μαθητές και για τα δυο σχολεία όμως οι υπεύθυνοι προσδοκούν ότι ο αριθμός θα αυξηθεί καθώς περισσότερες οικογένειες αναμένεται να εγκατασταθούν στην Ίμβρο σύμφωνα και με δημοσίευμα της Daily Sabah.