Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

ελληνική μειονότητα



Ράμα και Μέτα τρώγονται στην Αλβανία για τις περιουσίες των Ελλήνων!

«Σύγκρουση κορυφής» βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αλβανία. Ο Πρόεδρος της χώρας, Ιλίρ Μέτα, μπλόκαρε ως αντισυνταγματικό τον νόμο, με τον οποίον ο Έντι Ράμα, επιχείρησε να δημεύσει τις περιουσίες των Ελλήνων, στην περιοχή της Χειμάρρας.



Απίστευτη πρόκληση: Στη Χειμάρρα δεν υπάρχει ελληνική μειονότητα

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο προκλητικότητας η αλβανική κυβέρνηση.

Η υπουργός Πολιτισμού της χώρας, Μιρέλα Κουμπάρο υποστήριξε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι δεν υπάρχει ελληνική μειονότητα στη Χειμάρρα, με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά να στέλνει αυστηρό μήνυμα στα Τίρανα.



Στο έλεος της φωτιάς χωριά της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία

Σε πύρινο κλοιό βρίσκονται δέκα ελληνικά μειονοτικά χωριά στους δήμους της Δρόπολης και της Φοινίκης στην Αλβανία.

Στον δήμο Δρόπολης στο χωριό Γράψη δύο σπίτια, ένας ναός και μια αποθήκη κάηκαν και απειλήθηκε η ζωή τριών ηλικιωμένων. Ένας παλιός ναός κάηκε και στη Φράστανη.



Για πρώτη φορά ο Ράμα σε ημερίδα της ελληνικής μειονότητας Αλβανίας

Στους Αγίους Σαράντα βρέθηκε σήμερα ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα στοχεύοντας στον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων με την ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία (ΕΕΜ) αλλά και την μεταφορά μηνυμάτων προς την Ελλάδα.



Τσίπρας - Βαρθολομαίος μίλησαν για την ελληνική μειονότητα και την επαναλειτουργία της θεολογικής σχολής της Χάλκης

Για την ελληνική μειονότητα και την επαναλειτουργία της θεολογικής σχολής της Χάλκης, συνομίλησαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά τη συνάντηση που είχαν νωρίτερα στο περιθώριο της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου του ΟΗΕ, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του πρωθυπουργού στο Twitter.



Μεθοδευμένη επιχείρηση αρπαγής της γης καταγγέλλει η ελληνική μειονότητα στον νότο της Αλβανίας

Στα αλβανικά δικαστήρια έχουν προσφύγει δήμοι και κοινότητες της εθνικής ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, διεκδικώντας την αποκατάσταση της νομιμότητας στην μεθοδευμένη -όπως καταγγείλουν- υφαρπαγή δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων λιβαδιών, δασών και καλλιεργήσιμης γης από Αλβανούς, οι οποίοι με αμφιβόλου γνησιότητας χαρτιά εμφανίζονται ως δήθεν ιδιοκτήτες.